liveblog | 14 februari 2021

WINTERBLOG: Code rood vanwege gladheid, thuiszorg afgeschaald

Laatst bijgewerkt: 14 februari 2021, 20:59 uur
20:59

Thuiszorg afgeschaald

Thuiszorgorganisatie Het Friese Land zal maandagochtend alleen noodzakelijke zorg leveren. Dit in verband met code rood vanwege de gladheid. Er zal in overleg worden gekeken welke zorg noodzakelijk is. Daarnaast zal worden gekeken of zorgverlening ook door familie of mantelzorgers gedaan kan worden.

De verzorgenden moeten maandag zelf kijken of het vertrouwd is, en contact opnemen met hun cliënten.

20:55

Veiligheidsberaad tevreden

Het schaats- en carnavalsweekend is, onder meer met het oog op het coronavirus, goed verlopen. Dat vindt het Veiligheidsberaad, dat hierover zondag een verklaring gaf.

Het winterse weer, waarbij mensen op pad gingen om te schaatsen en te sleeën, zorgde op sommige locaties voor drukte. Maar volgens het Veiligheidsberaad konden gemeenten op tijd maatregelen nemen.

19:43

GGD sluit test- en vaccinatielocaties

Vanwege de verwachte gladde wegen houdt de GGD maandagochtend de test- en vaccinatielocaties dicht. Voorlopig is het de bedoeling dat dit tot twee uur 's middags duurt. Het KNMI heeft code rood afgegeven voor het hele land in verband met ijzel. "Heeft u een afspraak staan voor een test of vaccinatie op maandagmorgen, kom dan niet naar de locatie", zo laat de GGD weten. Er zal per regio worden gekeken wanneer een locatie weer open kan. De gladheid komt vanuit het zuiden ons land binnen, en bereikt Fryslân als een van de laatste provincies.

De GGD zal proberen om rechtstreeks contact op te nemen met mensen die al een vaccinatie-afspraak hadden staan. Op de website van de gezondheidsorganisatie is het laatste nieuws hierover te vinden.

18:12

Angenent over de finish na Negenstedentocht

© Kappers Media

De Elfstedenwinnaar van 1997 Henk Angenent is zondag rond zes uur voor de tweede keer in z'n leven over de eindstreep op de Bonkevaart gekomen. Hij deed dit met Syb van der Ploeg en diens broer Jacob. De ploeg reed zondag op eigen initiatief de Elfstedentocht. Niet volledig deze keer, want grote delen van de route waren niet meer te beschaatsen door de slechte ijskwaliteit en de invallende dooi. Ook had Angenent last van zijn knie. Daardoor werd de Elfstedentocht uiteindelijk een Negenstedentocht.

18:05

Drie generaties Kramer op natuurijs

17:31

De zon gaat voor de voorlopig laatste keer onder in een winterse wereld