LDODK verliest topper tegen PKC met ruime cijfers

LDODK heeft de topper tegen PKC zaterdagmiddag met ruime cijfers verloren. In Gorredijk werd het 33-22 voor de bezoekers uit Papendrecht.
© Orange Pictures
LDODK kwam sterk uit de startblokken. Halverwege de eerste helft stonden ze met een score van Ran Faber zelfs met 10-8 voor. Diana van der Vorst stond voor het eerst sinds maart vorig jaar weer in de basis. Wessel Bergsma maakte zijn basisdebuut bij de Gorredijksters. PKC nam in de slotfase het initiatief over en ging met vier goals verschil de rust in: 12-16.

Maatje te groot

Dit werd in de tweede helft niet meer goedgemaakt. Diana van der Vorst maakte met haar derde treffer het verschil nog één maal wat kleiner (13-16), maar de Papendrechters scoorden vlotter en waren ook sterker in de rebound. De koploper van poule A in de Korfbal League liep uiteindelijk wat geflatteerd, maar wel terecht uit naar de winst: 33-22.
Ran Faber LDODK ferliest tsjin PKC
LDODK staat ondanks de nederlaag nog steeds op een tweede plek in de poule. Het gat met koploper PKC is wel opgelopen naar vier punten. De eerste vier teams van iedere poule plaatsten zich voor de play-offs voor het landskampioenschap.