WINTERBLOG van zaterdag 13 februari: grote drukte op het ijs

13 feb 2021 - 22:00
  • Het is winter in Fryslân. Volg in dit liveblog de situatie in de provincie;
  • Dokterswacht Fryslân overbelast door ijsongelokken
  • Kijk op deze kaart waar je kunt schaatsen en help ons om actuele informatie toe te voegen;

Dit liveblog is ek yn it Frysk te folgjen.

22:48
Eind van dit liveblog

Tot zover dit winterblog voor vandaag. Morgen komt er weer een nieuw blog, op de voorlopig laatste echte winterdag.

Wij wensen jullie een fijne avond, dank voor het volgen!

22:30
Nannewiid internationaal op de kaart

De ijspret in Nederland trekt ook de aandacht van de internationale media. De BBC schrijft: "Ice skating fever is gripping the Netherlands after days of sub-zero temperatures froze lakes, ponds and canals across the country."

Ze gebruiken onder andere mooie foto's van schaatsers op het Nannewiid bij Aldehaske in het artikel over de ijs-koorts.

19:48
Morgen opnieuw drukte verwacht bij Dokterswacht

De Friese dokterswacht had het vandaag zeer druk met telefoontjes van mensen die door een val op het ijs gewond waren geraakt. Die drukte is in de loop van de middag en avond, met het invallen van de duisternis, afgenomen. De verwachting is echter dat er ook morgen weer drukte zal zijn. De dokterswacht vraagt dan ook om begrip bij de mensen als ze net wat langer moeten wachten voordat ze geholpen worden. Er wordt hard gewerkt om iedereen te helpen, maar dit kan dus door de drukte langer duren.

17:23
Rollator hoeft geen beperking te zijn om te schaatsen

Mei de rollator ûnderweis

16:00
Extra personeel ingezet

Het Antoniusziekenhuis in Sneek heeft extra personeel ingezet vanwege de drukte met ijsslachtoffers. Gisteren kwamen al zo'n 50 mensen naar de spoedeisende hulp met vaak gebroken botten. Vandaag is het ongeveer net zo druk. Veel breuken zijn zo complex dat er later nog een operatie achter vandaan komt.

15:57
Schaatser in de problemen bij Burgum

Bij Burgum is vanmiddag een schaatser gewond geraakt en met de helikopter van het ijs gehaald. Duikers van de brandweer van Burgum en Leeuwarden, en ambulancepersoneel waren op terplaatse om te helpen. Meer bijzonderheden zijn op dit moment niet bekend.

14:58
Waarschuwing Noardeast-Fryslân

De gemeente Noardeast-Fryslân waarschuwt op twitter voor slecht en onbetrouwbaar ijs. "De ijskwaliteit is op veel plekken zwak. In de binnenstad Dokkum zijn de eerste personen door het ijs gegaan. Wees voorzichtig en verstandig. Schaats alleen waar het kan: https://friescheijsbond.frl/schaatskaart."

(Advertentie)
(Advertentie)