Epke Zonderland haast zeker van Olympische Spelen: "Perfecte voorbereiding"

12 feb 2021 - 18:19

Epke Zonderland is zo goed als zeker van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. Zijn enige concurrent om een olympisch ticket op de rekstok, Hidetaka Miyachi, doet niet mee aan de wereldbekerwedstrijd in Doha begin maart. Daarmee kan hij het ticket van Epke Zonderland in theorie niet meer ontnemen.

Epke Zonderland

Om te bepalen wie een olympisch ticket krijgt, wordt gekeken naar de ranglijst. Daarop hebben Zonderland en Miyachi evenveel punten. Maar in de wereldbekerwedstrijden heeft Zonderland betere scores genoteerd dan Miyachi, en daarom gaat het voordeel naar de Fries.

Epke Zonderland - Foto: ANP

Miyachi had Zonderland nog kunnen inhalen, door op de laatste wereldbeker in Doha zijn totaalscore te verbeteren. Maar de Japanner staat niet op de deelnemerslijst in Doha en dus kan hij Zonderland niet meer inhalen.

Geweldig

"Geweldig dat het olympisch ticket zo goed als zeker binnen is", zegt Zonderland. "Nu hoef ik geen rekening meer te houden met eventuele kwalificatiewedstrijden en kan ik mijn voorbereiding op de Olympische Spelen zo ideaal als mogelijk maken."

(Advertentie)
(Advertentie)