Zelf haarverf ophalen bij de kapper, deur niet essentiële winkels op een kier

10 feb 2021 - 13:43

"Het is een kleine stap. We willen natuurlijk weer helemaal open. Dat gaat voorlopig niet en dus zijn we blij met wat we nu krijgen." Kapster Clara van der Meer uit Gorredijk is blij dat ze weer iets meer ruimte krijgt, nu niet essentiële winkels de deuren op een kier mogen zetten voor het ophalen van bestellingen. Zo kunnen bij de kappers haarverf en andere producten aan de deur afgehaald worden.

Kapsalon Avenue De Gordyk - Foto: Kees van der Meer

Hiervoor krijgen konden klanten ook al bestellingen plaatsen. De bestelde producten mochten niet opgehaald worden, maar werden dan door de kappers zelf langs gebracht. Nu mag bij de zaak afhalen ook. De klanten moeten wel buiten blijven staan. Van der Meer: "We mogen ze niet binnen laten."

Eerste Hulp Bij Knippen

Van der Meers kapsalon Avenue in Gorredijk doet veel om in deze tijden van verplichte sluiting contact te houden met de klanten. Zo bellen ze de klanten op en geven ze ook knipadvies via de chat. Eerste Hulp bij Knippen, noemt Van der Meer het zelf. "Geen complete coupes, maar de pony of de nek bijknippen. We willen service verlenen aan de klanten en tegelijk ook de moed erin houden."

De kapsters van Avenue zitten niet de hele tijd dat de salon dicht is, alleen maar thuis. "Zo'n lange tijd thuis zijn, uit het ritme, dat valt niet mee. Daarom zijn de kapsters om beurten een dagdeel in de salon."

Het spaarpotje is leeg, eigenlijk bij alle ondernemers.

Clara van der Meer, kapsalon Avenue De Gordyk

Het is de hoogste tijd dat de salons weer open gaan, want het water staat de kappers tot aan de lippen. Van der Meer vindt het "echt heel erg dat de grootste schade neerkomt op de schouders van de ondernemers. En niet op ons allemaal. Er zijn wel regelingen, maar die zijn lang niet voldoende. Het spaarpotje is leeg, eigenlijk bij alle ondernemers."

Clara van der Meer, kapsalon Avenue op 'e Gordyk

(Advertentie)
(Advertentie)