Vijf besmettingen in woonzorgcentrum Brugchelencamp De Westereen

09 feb 2021 - 21:53

Uit een nieuwe testronde, waarbij alle bewoners in Brugchelencamp getest zijn, zijn drie nieuwe positieve tests bekend geworden. Dat brengt het totaal aantal besmette bewoners in het woonzorgcentrum in De Westereen op vijf. Vorige week donderdag werden er al twee andere bewoners positief getest, waardoor de KwadrantGroep besloot tot het tijdelijk sluiten van de locatie.

Mocht de situatie blijven, zoals die op dinsdag is, dan kan er vanaf donderdag weer een bezoeker per patiënt per week langskomen.

De medewerkers en bewoners zetten zich heel erg in om zo veilig mogelijk te werken, vertelt Aafie de Roos, zorgmanager bij Brugchelencamp. "Denk dan aan persoonlijke beschermingsmiddelen, maar ook aan een schone zone."

Gebak wanneer ze open mogen

Donderdag zou de deur weer open mogen voor bezoek, als alles zo blijft als de situatie dinsdag was. De Roos: "Als we weer open mogen, gaan we dat ook vieren met gebak. Voor zowel de bewoners als medewerkers."

Waar de besmettingen vandaan komen, is ook voor de KwadrantGroep lastig vast te stellen.

De besmettingen in Brugchelencamp zijn niet de eerste voor KwadrantGroep. Eindjanuari van dit jaar was er een uitbraak in 't Suyderhuys in Surhuisterveen, waarbij veertien bewoners zijn gestorven aan de gevolgen van het virus. Ook in een andere vestiging van de KwadrantGroep, it Haersmahiem in Buitenpost, zijn veel besmettingen.

Begin februari was er een uitbraak in verpleeghuis Berchhiem in Burgum. Ook daar zijn intussen veertien bewoners gestorven. In totaal zijn er meer dan 40 bewoners en net zoveel medewerkers positief getest op het coronavirus.

(Advertentie)
(Advertentie)