Sluiting van testlocaties goed zichtbaar in nieuwe besmettingscijfers

09 feb 2021 - 15:41

Het RIVM meldt dinsdag 88 coronabesmettingen in Fryslân. Dat zijn 63 minder dan maandag, toen waren het er 151. Dat de cijfers van dinsdag zo laag zijn, komt doordat de testlocaties van de GGD zondag gesloten waren. Daarom kan er aan de hand van de nieuwste cijfers niet veel gezegd worden over de verspreiding van het virus.

Het dagelijkse aantal besmettingen van de afgelopen drie weken (wordt de grafiek niet goed zichtbaar, klik dan hier):

Van de besmettingen die wel zijn gemeld, komt het grootste deel uit gemeente Leeuwarden (22), en daarna uit Súdwest-Fryslân (16).

In Fryslân zijn de afgelopen 24 uur negen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Het gaat om inwoners van de gemeenten Weststellingwerf (3), Leeuwarden (2), Achtkarspelen (1), Ooststellingwerf (1), Tystjerksteradiel (1) en Súdwest-Fryslân (1).

Er zijn drie mensen in het ziekenhuis opgenomen; in Leeuwarden, Tytsjerksteradiel en De Fryske Marren.

Landelijk

Landelijk meldt het RIVM ongeveer 1.800 nieuwe besmettingen. Dat zijn er bijna vijfhonderd minder dan gisteren. Ook daarvan geldt dat de cijfers een vertekend beeld geven.

Volgens de weekcijfers van het RIVM neemt het aantal nieuwe besmettingen landelijk gezien af, maar dat geldt niet voor Fryslân. Hier ging het aantal positieve testen de afgelopen zeven dagen omhoog.

Het aantal besmettingen per gemeente (voor een betere weergave klik hier):

Kijk voor meer cijfers over het coronavirus op onze dossierpagina.

Trefwoorden: 
RIVM coronavirus
(Advertentie)
(Advertentie)