Meerdere afdelingen sociale werkvoorziening Caparis dicht vanwege corona-uitbraak

09 feb 2021 - 16:45

De verpakkingsafdelingen van sociale werkvoorziening Caparis in Leeuwarden zijn dicht vanwege een corona-uitbraak. Elf medewerkers zijn tot nu toe positief getest op het virus.

-

Er werken in totaal 450 mensen bij Caparis in Leeuwarden. Een woordvoerder zegt niet te weten hoeveel mensen precies thuiszitten. Ze weet wel dat de getroffen afdelingen de hele week dicht blijven. Een aantal afdelingen blijft open, zoals de post en schoonmaak.

Momenteel wordt onderzocht of er meer besmettingen zijn. "We willen niet dat nog meer collega's ziek zullen worden, dus daarom eerst bron- en contactonderzoek. Zodra we weten dat collega's negatief zijn, gaan we weer verder op de afdelingen", zegt Caparis-directeur Alex Bonnema.

Hoe het virus binnenkwam bij de sociale werkvoorziening is niet duidelijk. "We kijken nog of dit uit het bedrijf komt of erbuiten. Dat moeten we achterhalen om te kijken waar we risico's lopen. Ik hoop dat we er morgen of overmorgen meer over weten."

Begrip

De opdrachtgevers waar Caparis voor werkt, hebben begrip voor de situatie. "Als je daar goed mee in gesprek bent, is er begrip", verklaart Bonnema. Maar als dit maanden zo blijft doorgaan, is er wel ergernis. Ik vind dat we het knap doen om draaiende te blijven."

Een deel van de medewerkers zat eerder dit jaar al thuis. "Ze zijn zo kwetsbaar dat we het helemaal niet aandurven om hen naar het werk te laten komen. Het risico op besmetting is te groot en we moeten niet spelen met de gezondheid van mensen. Dat is het niet waard", zegt Bonnema.

Trefwoorden: 
Leeuwarden Caparis coronavirus
(Advertentie)
(Advertentie)