Dochter en vriend bekennen overval op ouders in Beetsterzwaag

09 feb 2021 - 12:30

Twee verdachten die opgepakt zijn na een woningoverval in Beetsterzwaag afgelopen zomer, hebben toegegeven dat zij de overval gepleegd hebben. Dat werd dinsdag duidelijk op de pro forma-zitting. Het gaat om de 35-jarige dochter van het slachtoffer en haar vriend van 50 jaar uit Drachten. De twee verdachten zitten in voorarrest en dat blijven ze ook.

Foto: De Vries Media

De dochter en haar vriend belden op 11 augustus 2020 's ochtends vroeg aan bij het huis aan de Healwei. Toen de 68-jarige bewoner open deed, werd de persoon direct onder druk gezet. Er moest geld worden overgemaakt naar een bankrekening. Volgens de daging is er 75.000 euro overgemaakt.

Mishandeling en bedreiging

Omdat het echtpaar de overvallers kende, lukte het politie om ze snel aan te houden in hun huis. De twee slachtoffers raakten lichtgewond bij de overval, ze zouden mishandeld zijn met een ijzeren staaf. Daarnaast zou er gedreigd en gestoken zijn met een mes.

De dochter en haar vriend zouden een portemonnee, twee telefoons en twee bankpasjes meegenomen hebben.

Bekennende verklaring

Op de pro forma-zitting werd duidelijk dat de twee verdachten al een bekennende verklaring hebben afgegeven. De vrouw zou intussen hebben gesproken met een psycholoog en een psychiater.

De inhoudelijke zitting van de zaak is op donderdag 29 april.

Trefwoorden: 
politie beetsterzwaag overval
(Advertentie)
(Advertentie)