Minister van Sport gaat in gesprek met KNSB over marathonschaatsen

08 feb 2021 - 17:31

Minister Tamara van Ark van Sport gaat het gesprek aan met de KNSB over het wel of niet toestaan van schaatswedstrijden op natuurijs. Diverse marathonploegen stuurden er bij de KNSB op aan om toch permissie te geven voor het organiseren van marathonwedstrijden.

Foto: ANP Foto

Premier Mark Rutte zei vrijdag nog dat voor schaatswedstrijden geen uitzondering wordt gemaakt op de coronamaatregelen. De KNSB volgde die lijn en liet vrijdag weten dat er definitief geen wedstrijden op natuurijs zouden komen.

Brief van marathonschaatsers

Tien topdivisieploegen stuurden maandag een open brief aan de KNSB waarin ze de schaatsbond vroegen om er alles aan te doen om een natuurijsbubbel mogelijk te maken. Dat zou dan een soortgelijke coronabubbel moeten worden als nu bij het langebaanschaatsen wordt toegepast. Schaatsers worden continu getest en komen alleen uit hun hotel om te trainen en voor wedstrijden.

Ook KNSB gooit het roer om

Ook de KNSB liet maandag weten dat ze hun eerdere 'nee' graag weer intrekken. Ook de schaatsbond is nu van mening dat er marathonwedstrijden moeten kunnen worden geschaatst.

Naar aanleiding van al deze berichten heeft minister Van Ark toegezegd dat ze het gesprek met de KNSB wil aangaan. Belangrijkste vragen van de minister zijn vooral om hoeveel topsporters het gaat en hoe zoiets veilig te organiseren valt. De uitslag van deze gesprekken wordt over een aantal dagen verwacht.

Geen Elfstedentocht

Ook zegt de woordvoerder van het ministerie van Sport dat de gesprekken tussen de minister en de KNSB niet zullen gaan over de Elfstedentocht. Dat is een evenement en alle evenementen zijn vanwege de coronamaatregelen verboden.

(Advertentie)
(Advertentie)