LIVE: Fryslân Hjoed over het natuurijs in Fryslân

08 feb 2021 - 16:16

We steken vandaag de thermometer diep in de situatie van het ijs in Fryslân. De grote vraag luidt: wat gebeurt er met het natuurijs nu er zoveel sneeuw is gevallen? In Fryslân Hjoed bespreken we de laatste stand van zaken met Piet Paulusma, Sytse Kroes en Jorrit Bergsma.

Foto: ANP

We zoeken contact met weerman Piet Paulusma. Hij is naast weerman bij Omrop Fryslân ook adviseur voor diverse organisaties op het gebied van ijsvoorspellingen. Hoe groot schat Piet de kans op een goede ijslaag?

Sytse Kroes van de ijswegencentrale schuift aan in de studio van Fryslân Hjoed. Hij is ijsmeester bij de Friese ijsbond. Wat verwacht hij van de komende week? En heeft het opspuiten van lokale ijsbanen nut?

Mochten er wedstrijden op natuurijs komen, dan is Jorrit Bergsma één van de schaatsers die graag meedoet. Maar hij zit op dit moment in de schaatsbubbel voor de WK afstanden die donderdag starten in Thialf. We hebben een live verbinding met Bergsma. Wat doet hij wanneer er tegelijkertijd een wedstrijd op natuurijs komt?

Fryslân Hjoed wordt om 17.00 uur uitgezonden en wordt de gehele avond ieder uur herhaald. De uitzending is ook online te bekijken op Omropfryslan.nl/live.

(Advertentie)
(Advertentie)