liveblog | 7 februari 2021

Winterblog zondag 7 februari: wegen blijven spekglad

Volg in dit liveblog de situatie in de provincie van minuut tot minuut.
Laatst bijgewerkt: 8 februari 2021, 08:06 uur
21:52

Dank voor het volgen

Het is zondagavond nog altijd spekglad op de Friese wegen. Sneeuwschuivers en strooiwagens rijden door de provincie, maar het is lastig om de wegen sneeuwvrij te krijgen. Naast en op de wegen liggen veel sneeuwduinen. Bovendien zit er nog steeds neerslag in de lucht. Kortom: wees voorzichtig!
Hiermee sluiten we het liveblog van deze zondag af. Dank voor het volgen. Morgen weer een nieuwe liveblog over het winterweer in Fryslân.
21:46

Qbuzz rijdt niet

De bussen van vervoerder Qbuzz rijden zondagavond en maandagochtend niet. Dat gaat om bussen in Groningen en Drenthe, maar ook de lijn van Groningen naar Drachten.
Maandagochtend om 10.15 uur beoordeelt Qbuzz de situatie opnieuw.
21:24

Dat het maar even duidelijk is!

20:54

Het blijft glad op de weg

De A31 tussen Leeuwarden en Dronryp
20:43

Veel rechtszaken gaan niet door

Veel rechtszaken gaan maandag niet door vanwege het winterweer. Nagenoeg alle zittingen van het hof Arnhem-Leeuwarden worden niet gehouden, meldt Rechtspraak.nl. "Het KNMI heeft code oranje afgegeven, veel treinen vallen uit, dus is het niet verantwoord om mensen naar zittingen toe te laten komen", staat op de site.
20:42

Komen er toch marathons?

Schaatsbond KNSB is bij met het pleidooi om een 'bubbel' voor schaatsers te maken, zodat er toch marathons op natuurijs gereden kunnen worden. Dat zegt Willem Hut, competitieleider van het marathonschaatsen in reactie op uitspraken van Patrick Wouters van House of Sports. Die riep zondag de politiek in Den Haag op om "dit cadeautje van de natuur niet voorbij te laten gaan"