Veerman kopt Heerenveen naar overwinning: "Hats, Pasveer is kansloos!"

06 feb 2021 - 21:01

Het duurde wel 83 minuten, maar toen was het eindelijk raak: de beslissende 1-0 in het duel tussen Heerenveen en Vitesse. Het doelpunt kwam van het hoofd van Henk Veerman, die nu niet bepaald bekend staat om zijn kopkunsten. "Dat heb je nu even gezien, hé? Hier, hats!", lacht Veerman. "Pasveer was van zo dichtbij kansloos."

Henk Veerman

De spits is tevreden over de uitvoering van het nieuwe speelsysteem van de Feansters. "Je krijgt Joey (Veerman, red.) vaker in een vrijere rol. Als Siem (De Jong, red.) en Joey dat beide goed invullen, staat dat gewoon goed en is dat gevaarlijker. Dan zie je dat je Vitesse eigenlijk gewoon weg kan spelen." Volgens de Volendammer zat het eraan te komen dat Heerenveen beter resultaten ging halen.

"Het is niet opeens, we werken er gewoon keihard voor. Soms mislukt dat totaal, zoals tijdens de eerste weken van de dip. En nu pakt het wel goed uit", zegt de clubtopscorer. "Als je elke week hard werkt met zijn allen, hebben we dat misschien wel eens een keer verdiend."

"We kunnen het tegen iedereen"

Volgens Veerman zal het niet de laatste keer zijn dat Heerenveen zo goed speelt. "Dat zeiden we na Feyenoord ook al. Als we het tegen hun kunnen, kunnen we het tegen iedereen. Dat hebben we vandaag weer laten zien."

Jan Paul van Hecke

Jan Paul van Hecke stond na een paar weken op de bank voor het eerst weer in de basis bij Heerenveen. "Je komt niet zomaar van me af", lacht de verdediger, die zaterdag als rechtsback speelde. "Het ging wel aardig en ik denk dat ik het aardig ingevuld heb. Je moet je heel anders oriënteren. Ik denk dat ik verdedigend niet echt in de problemen ben gekomen en aan de bal was het ook goed."

Ook volgens de Brighton-huurling is Heerenveen nu wel door de slechte periode heen. "We hebben die mindere periode nu wel afgesloten. De vorige maand was niet best, maar nu zijn we weer op de goede weg."

Wie wordt de vaste rechtsback?

Van Hecke hoopt dat hij de komende weken zijn basisplaats weer vast kan houden. Op welke positie dat dan is, maakt de centrale verdediger niet veel uit. "Laat mij maar lekker staan. Ik doe mijn ding wel, dat komt wel goed. Al zet je me linksbuiten, alles is beter dan de bank", lacht Van Hecke.

Volgens trainer Johnny Jansen wordt het komende tijd spannend wie als rechtsback zal spelen. "Sherel (Floranus, red.) moet weer knokken om erin te komen, dat wordt een mooie concurrentiestrijd. Op dit moment is Van Hecke Floranus voorbij."

Johnny Jansen

Hoewel het even duurde, had de trainer er alle vertrouwen in dat er nog een doelpunt zou vallen. "Ik had echt het gevoel dat we nog ruimte zouden krijgen om een doelpunt te maken. Dat zit ook in ons elftal."

Het resultaat was dus goed, maar Jansen zag nog een aantal verbeterpunten. "Ik vond ons wel slordig aan de bal. Dat is ook wel de trainer, he, die nog mogelijkheden ziet. Ik ben echt heel blij, drie wedstrijden achter elkaar de nul gehouden."

Team in ontwikkeling

Dat het wat op en af ging, heeft volgens Jansen vooral te maken met de leeftijd van de selectie. "We hebben veel jonge, talentvolle spelers. We hebben wel een geweldige start gehad, maar veel jongens zijn nog in ontwikkeling, wat verwacht je dan? Nu hebben we vijf nieuwe spelers in de selectie, dan moet je je weer ontwikkelen."

Jansen durft komende tijd ieder geval weer naar boven te kijken. "Laten we dat maar blijven doen", lacht de trainer.

(Advertentie)
(Advertentie)