Cambuur Sjoernaal: Henk de Jong schrapt training, Nick Doodeman begint op de bank

SC Cambuur schrapt zondag de laatste training voor de wedstrijd tegen Jong Ajax. Trainer Henk de Jong wil niet dat zijn spelers doordat ze naar het stadion moeten komen, risico nemen door de weg op te gaan. De Jong gaat er voorlopig vanuit dat het duel met Jong Ajax maandag wel doorgaat. Aanvaller Nick Doodeman zou dan zijn debuut kunnen maken voor de Leeuwarders. In het Cambuur Sjoernaal meer hierover...
Cambuur Sjoernaal sneon 6 febrewaris
Henk de Jong begrijpt dat de wedstrijd van maandag nu nog niet is uitgesteld door de voetbalbond. "Het is heel onzeker waar de sneeuw valt, maar het wordt ook heel koud. Ik ben benieuwd wat de KNVB gaat doen, maar ik snap dat ze nog even wachten nu er nog niets is gevallen. Als we kunnen voetballen, wil ik wel voetballen."
De trainer van de Leeuwarders heeft wel besloten om de laatste training van zondag af te zeggen. "Die jongens moeten uit Zwolle komen, uit Emmen, van over de Afsluitdijk, ik wil niet dat ze verongelukken. Als dat gebeurt doordat ik zeg dat ze hier moeten komen, stop ik meteen op met trainen. Ik neem daar geen risico in."

Mac-Intosch mist

De selectie van de Leeuwarders is zo goed als compleet voor het treffen met de Amsterdammers. De langer geblesseerde Stanley Akoy ontbreekt en datzelfde geldt voor Calvin Mac-Intosch. De verdediger kwam deze week op de training in botsing met een van de keepers en heeft last van zijn knie. Waarschijnlijk is Mac-Intosch er tegen TOP Oss een week later wel weer bij. Sven Nieuwpoort zal Mac-Intosch vervangen in de verdediging.
Henk de Jong
Nick Doodeman trainde zaterdag voor de tweede keer mee bij Cambuur. Hij zou aankomende zomer de overstap maken van FC Volendam naar Cambuur, maar op de laatste dag van de transfermarkt heeft de club zijn contract afgekocht en Doodeman meteen naar Leeuwarden gehaald. Daar is de aanvaller blij mee: "Als je in de zomer tekent, wil je het liefste zo snel mogelijk hier naartoe. Toen die kans kwam, heb ik die wel gepakt."
Maandagavond werd duidelijk dat Doodeman de directe overstap zou maken. Daar zag het er 's ochtends nog niet naar uit, toen hij nog gewoon met FC Volendam meetrainde. "Er is veel gebeurd. 's Ochtends stond ik op het trainingsveld met het idee dat ik de volgende dag tegen Go Ahead Eagles zou spelen, in de middag is het snel gegaan en zijn de clubs rond gekomen."
Tegen Jong Ajax zit Doodeman op de bank. De Jong is blij dat hij over de buitenspeler kan beschikken. "Bij Volendam kunnen ze ook zeggen dat als ze een gelijkwaardige speler hebben, ze Nick niet meer opstellen. Dan kun je hem beter direct halen. En we vinden dat onze rechterkant nog wel wat concurrentie kan gebruiken. Nu hebben we alles dubbel bezet."
Nick Doodeman
Mocht de wedstrijd maandag doorgaan, dan is Omrop Fryslân er natuurlijk bij met een extra sportprogramma. Dat begint om 21.00 uur en vanaf Sportpark De Toekomst zorgt sportverslaggever Andor Faber het commentaar. Dinsdag is er een nieuw Cambuur Sjoernaal met een uitgebreide samenvatting van dat duel.