Sherida Spitse even terug in Fryslân: "Ik dacht in Noorwegen soms: wat doe ik hier nog?"

06 feb 2021 - 15:12

Sherida Spitse is na drie seizoenen in Noorwegen weer terug op Nederlandse bodem. De voetbalster uit Sneek nam het vrijdagavond in de kwartfinale van de KNVB Beker in Nieuwehorne op tegen de vrouwen van SC Heerenveen. Normaal gesproken zou de familie daar natuurlijk bij zijn, maar dat kon nu niet. "Dus dan doen we het zonder. Maar goed, ze kunnen het zien met de livestream. Dus dat is mooi", zegt Spitse voorafgaand aan de wedstrijd.

Sherida Spitse werom yn Fryslân

De Friezin speelde de afgelopen drie seizoenen in Noorwegen bij Valerenga IF en werd met die club in het afgelopen jaar zelfs kampioen. Maar toch was ze daar niet meer gelukkig. "In maart kwam de corona en toen ben ik heel even thuis geweest. Ik ben eigenlijk nooit thuis, dus dat vond ik wel fijn. Daarna ga je weer naar Noorwegen en toen keek ik soms uit het raam en toen dacht ik wat doe ik hier nog", zegt Spitse.

De recordinternational van het Nederlands elftal maakte daarom de overstap naar Ajax. "Het plezier in het spelletje was een beetje weg en ook het missen van mijn familie was er. Dan is de keuze heel makkelijk, dan kan ik het wel roepen de hele tijd maar dan vind ik dat ik er ook iets aan moet doen", zegt de voetbalster. "Ik ben heel blij en trots dat ik nu bij Ajax speel."

Sneek

Spitse wint met haar nieuwe team uiteindelijk met 2-1 van Heerenveen. "Dat is mooi. Een lekkere wedstrijd wel met een aantal goede momenten, maar ook een aantal momenten dat het beter kon. Maar we zijn door en dat is het belangrijkste."

Wanneer keert Spitse nu weer terug naar Fryslân? "Dat gaan we zien. M'n ouders wonen er nog steeds en m'n broertje en zus. We komen zeker nog wel in Friesland. Vooral in Sneek", lacht Spitse.

(Advertentie)
(Advertentie)