Waskemeer in coronatijd: bij Hair&Beauty kijken ze uit naar klanten

06 feb 2021 - 13:36

Hoe staat het met de leefbaarheid in een dorp in coronatijd? In Waskemeer is het dorpshuis gesloten en er is ook geen supermarkt. Door de coronamaatregelen zijn er niet veel plekken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Bij de kapsalon en beautysalon van de zussen Hilde en Esther Rozema willen ze graag weer klanten verwelkomen.

Ook de deur van Hair&Beauty is voorlopig gesloten door alle coronabeperkingen. "Helemaal deze tweede lockdown valt dat niet mee," zegt eigenares Hilde Kist-Rozema. "Alle inkomsten zijn weggevallen en de kosten gaan wel door. Ook is er deze tweede keer wel een steunpakket beloofd, maar we hebben nog niets gekregen."

Bestellingen

Het is prachtig om te zien hoe onze klanten met ons meeleven. Naast alle persoonlijke berichten krijgen we ook veel bestellingen van onze producten. We spelen daar graag op in met acties via sociale media en we bezorgen de producten veilig thuis."

Waskemar yn coronatiid Kapperszaak

Doorzetten

Dit jaar is het 15 jaar geleden dat Hilde Kist-Rozema een kapsalon begon in Waskemeer. "Er werd in het begin wel een beetje aan getwijfeld, zo van: waar begin je aan meisje," zegt Hilde Kist. "Maar ik heb doorgezet. En van begin af aan liep het geweldig. De klandizie kwam niet alleen uit Waskemeer en Wijnjewoude, maar ook uit Drachten en Bakkeveen. Er zijn zelfs mensen die intussen zijn verhuisd naar Amsterdam die zich nog altijd in Waskemeer laten knippen."

Kap- en beautysalon

In 2011 had haar zus Esther Rozema intussen een opleiding tot schoonheidsspecialiste gevolgd en begon op de bovenverdieping van de kapsalon een eigen beautysalon. "Een perfecte combinatie," volgens Hilde, "die ook waardering kreeg van onze klanten." Intussen werken er vier mensen in de zaak.

Ondanks de onzekere toekomst blijven Hilde en Esther positief. "Natuurlijk weten wij ook niet tot wanneer we dit nog kunnen volhouden. Gelukkig hebben we door de jaren heen wel een buffer opgebouwd en doen we voorlopig geen grote investeringen. Al wordt je wel eens wat gek van al die onzekerheden. Je weet immers niet wanneer je weer kunt beginnen. Wij zijn er klaar voor."

In de komende tijd volgt Omrop Fryslân het dorp Waskemeer. Van de basisschool tot het dorpshuis. Van de voetbalvereniging tot het dorpsbelang. Hoe gaat een dorp en alle mensen in het dorp om met de coronacrisis? Welke effecten heeft het op het dorp?

Trefwoorden: 
Waskemeer coronavirus
(Advertentie)
(Advertentie)