Drachtster kapper glijdt sneeuwschuiverhandel in: "Al 15 verkocht in een uur"

06 feb 2021 - 12:13

Sneeuwschuivers kun je in Drachten vanaf zaterdag ook bij de kapper halen. Kapper Gerben Minnesma heeft tientallen buiten zijn kapperszaak aan De Lange West staan. Zijn zaak is al weer weken dicht door het coronavirus en uit verveling zocht hij een alternatieve handel. En toen hij de weerberichten zag en zijn eigen sneeuwschuiver niet kon vinden, is hij naar de groothandel gereden om meteen 50 stuks op te halen.

Drachtster kapper glidet snieskowerhannel yn

"Mijn vrouw en zoon zijn ook kapper en dus zitten we alle drie thuis. En niet alleen missen we daardoor inkomen, maar je mist ook het bezig zijn. Toen ik de voorspellingen van Piet Paulusma hoorde, ben ik op zoek gegaan naar mijn eigen sneeuwschuiver. Ik kon hem niet vinden en een nieuwe kopen was nog niet zo makkelijk. En dus heb ik bedacht dat ik ze zelf maar moest verkopen."

15 in een uur verkocht

De verkoopt loopt telefonisch en via Facebook: na een uur waren er al 15 verkocht. "Er is grote belangstelling voor dus ik denk dat ik ze zaterdag allemaal wel kwijtraak. Als dat gebeurt, da ik maandag nog eens naar de groothandel om een stapel op te halen."

Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga

Het levert niet veel op voor de kapper, maar het is goed om weer wat te kunnen doen. "We kunnen op dit moment niet knippen, hoe graag we dat ook willen. Maar je moet wel bezig blijven, dus ik ben blij met deze tijdelijke handel," zegt Minnesma.

Kapper Gerben Minnesma uit Drachten

Kapper Gerben Minnesma - Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga
Trefwoorden: 
Drachten kapper sneeuwschuiver
(Advertentie)
(Advertentie)