Vrouwen Heerenveen bekeren niet verder na verlies tegen Ajax

De vrouwen van SC Heerenveen liggen uit het bekertoernooi. Op eigen veld verloren ze de kwartfinale met 2-1 van Ajax.
Coach Roeland ten Berge
Vlak voor het einde van de eerste helft kwamen de Amsterdammers op voorsprong door een doelpunt van Marjolein van de Bighelaar. Ze schoot de bal met een boog over de keeper, de verre hoek in.
In de 57ste minuut kwam Heerenveen op gelijke hoogte. Tiny Hoekstra werd diep gestuurd en schoot de bal in de verre hoek. Ruim tien minuten later stond Ajax alweer voor. Nikita Tromp schoot vanaf een meter of 20 de bal in de touwen.
Eén van de beste voetbalsters die Fryslân ooit gehad heeft stond bij Ajax in de basis. Eerder speelde ze in het buitenland. Omrop Fryslân heeft haar de hele wedstrijd gevolgd. Later dit weekend publiceren we een reportage over Sherida Spitse uit Sneek.