Drie partijen in Ooststellingwerf fuseren tot één partij

05 feb 2021 - 13:25

De lokale fracties van StellingwerfPLUS, Wij Lokaal en Ter Heide in de gemeente Ooststellingwerf gaan fuseren. De drie partijen hebben, met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 2022, besloten hun krachten te bundelen.

De riedseal fan Eaststellingwerf - Foto: Lourens Looijenga

De afgelopen periode zijn in Ooststellingwerf verschillende raadsleden uit onvrede weggegaan bij hun partij. Bij de grootste partij, OoststellingwerfsBelang, zijn inmiddels vijf van de zeven zittende raadsleden, en ook de lijsttrekker en eerdere wethouder, opgestapt. Simon ter Heide verliet daarnaast de PvdA.

Om verdere versplintering te voorkomen, is besloten één sterke lokale politieke partij te vormen richting de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Daarbij moet de politieke kennis en ervaring worden behouden. Sinds maart 2020 werden daar gesprekken over gevoerd, op initiatief van Jenne Hummel en Niels van den Berg van OoststellingwerfsBelang.

Zonder OoststellingwerfsBelang

Ter Heide heeft vorig jaar inventarisatiegesprekken gevoerd met alle lokale fracties. Na de zomermaanden werd echter duidelijk dat OoststellingwerfsBelang zich niet wilde aansluiten bij de plannen, waarna Van den Berg en later ook Hummel afhaakten als raadslid voor de partij. Eventueel neemt de partij in de toekomst wel deel aan de samenwerking.

(Advertentie)
(Advertentie)