NOC*NSF verlengt samenwerking met Topsport Noord

02 feb 2021 - 17:13

Sportkoepel NOC*NSF verlengt de samenwerking met Topsport Noord tot en met de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 in Parijs. Ook de samenwerkingen met vier andere centra voor topsport en onderwijs in Nederland worden voortgezet. Om de herkenbaarheid te vergroten, is de naam veranderd in 'TeamNL centra'.

Foto: Google Street View

De vier andere centra die de topsport- en talentprogramma's van de sportbonden faciliteren, zijn Sportcentrum Papendal, BrabantSport, Topsport Amsterdam en CTO Metropool.

Onder de naam Centrum voor Topsport en Onderwijs, werden in 2009 vier TeamNL centra geaccrediteerd. Later is er nog een bij gekomen. De vijf centra faciliteren op dit moment 77 topsport- en opleidingsprogramma's, waaronder olympische en paralympische sporten.

"Heel blij"

"We zijn heel blij dat we de accreditaties van onze vijf TeamNL-centra hebben kunnen verlengen", zegt Maurits Hendriks, technisch directeur bij NOC*NSF. "Door deze samenwerking met regionale partners streven we continu naar een optimale dagelijkse trainingssetting, waarbij we topsporters en talentvolle sporters alle mogelijkheden bieden om het beste uit zichzelf te halen."

(Advertentie)
(Advertentie)