Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen, wel meer overlijdens

02 feb 2021 - 15:27

In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uren 164 coronabesmettingen vastgesteld. Dat meldt het RIVM. Dat zijn er 26 meer dan maandag, toen waren het 138. Gemiddeld komen er alle dagen 164 nieuwe besmettingen bij, gekeken naar de afgelopen week.

Het dagelijkse aantal besmettingen van de laatste drie weken (komt de grafiek niet goed in beeld, klik dan hier):

De meeste nieuwe besmettingen zijn vastgesteld in de gemeente Súdwest-Fryslân (40). Daarna komen Leeuwarden (22) en De Fryske Marren (18). In die laatste gemeente staat ook woonzorgcentrum Suderrige, waar een uitbraak is.

Zes overlijdens

In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uren zes overlijdens gemeld als gevolg van het coronavirus. Het gaat om twee inwoners van de gemeente Leeuwarden, twee in Achtkarspelen en een in Súdwest-Fryslân en Noardeast-Fryslân.

Er zijn twee Friezen in het ziekenhuis beland met corona. Dat zijn inwoners van Súdwest-Fryslân en Dantumadiel.

Landelijk

In heel Nederland zijn de afgelopen 24 uren 3.592 coronagevallen vastgesteld. Dat is lager dan het gemiddelde van de afgelopen week, want dat ligt op 4.090.

Britse variant

De Britse variant veroorzaakt nu al twee derde van alle coronabesmettingen in Nederland, vermoedt het RIVM. Het instituut waarschuwt dat "het versoepelen van maatregelen alleen met de grootst mogelijke voorzichtigheid kan".

Het aantal besmettingen per gemeente (zie je de kaart niet goed, klik dan hier):

Kijk voor meer cijfers over het coronavirus op onze dossierpagina.

Trefwoorden: 
RIVM coronavirus
(Advertentie)
(Advertentie)