Regionaal voetbaltoernooi moet competitie vervangen voor meeste amateurs

02 feb 2021 - 14:03

Voor de amateurvoetballers die uitkomen in de zogenoemde B-categorie wordt de competitie dit seizoen niet meer hervat. Zodra de overheid toestemming geeft, begint de KNVB met kleinschalige en regionale toernooien.

Foto: Orange Pictures

Bij de nieuwe Regio Cup zijn de reisafstanden minder lang en de kans op lokale derby's is groter. "Na al die maanden wil iedereen dolgraag weer voetballen en wij willen hiervoor alle mogelijkheden benutten", zegt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB. "

Hoogste divisies kunnen misschien wel door

Voor de A-categorie liggen nog wel enkele scenario's op tafel om verder te gaan met de competitie, die al sinds oktober stil ligt. De opties zijn het uitspelen van alleen de eerste seizoenshelft of de seniorencompetities opdelen in twee poules. Onder de A-categorie vallen onder meer de Tweede en Derde Divisie, de hoofdklasse, de 1e tot en met 5e klasse in het standaardvoetbal en de hoogste divisies bij de vrouwen en de jeugd.

Het grootste deel van de bijna 1,2 miljoen leden van de KNVB komt uit in de B-categorie. Voor al deze teams ziet de bond geen mogelijkheden meer om de onderbroken competitie af te maken of weer op te starten. In plaats daarvan komt de Regio

Sporten is goed voor de gezondheid

Tot 18 jaar kan normaal getraind worden en mogen onderlinge wedstrijden worden gespeeld. Voor iedereen die ouder is, geldt de restrictie dat er alleen getraind mag worden in groepjes van maximaal twee personen. "We hopen dat eerst de volwassenen ook weer normaal mogen trainen", zegt Van der Zee. "Veel van deze 600.000 voetballers zitten thuis en bewegen nauwelijks, terwijl sporten in de buitenlucht juist goed is voor de gezondheid."

De KNVB komt woensdag, na de persconferentie van het kabinet dinsdagavond, met een 'routekaart' met de mogelijkheden en deadlines voor het mogelijk uitspelen van die competities.

Trefwoorden: 
KNVB voetbal coronavirus
(Advertentie)
(Advertentie)