Joey van den Berg: "Ik ga ze niet vertellen hoe je mensen dwars doormidden schopt"

01 feb 2021 - 16:55

In de nieuwe SportCast valt er weer veel te bespreken. Zo pakt SC Heerenveen vier punten uit de laatste twee wedstrijden, rekent SC Cambuur af met het anti-voetbal van MVV én is het ook nog eens Deadline Day: de dag dat spelers voor het laatst een transfer kunnen maken. Om die reden hangt technisch manager Gerry Hamstra van Heerenveen aan de lijn. Ook praten we met oud-voetballer Joey van den Berg, die nu jeugdtrainer is bij SC Heerenveen.

De podcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere SportCasts terug te beluisteren. Je vindt er ook de podcastafleveringen over 100 jaar SC Heerenveen, met verhalen uit het verleden.

Joey van den Berg is ook de man die nog steeds het record op naam heeft van de meeste rode kaarten in de eredivisie. "Allemaal onterechte kaarten", lacht de oud-aanvoerder van Heerenveen over de zeven keer dat hij werd weggestuurd. Hij is blij dat hij voetbalde voor het tijdperk van de videoscheidsrechter. "Ja, ik zou nou voor de helft van het salaris uitbetaald krijgen."

Momenteel is Van den Berg bij de jeugdopleiding van SC Heerenveen assistent-trainer van de onder 15 jaar en onder 18 jaar. "Dat is echt leuk! Ik ga ze natuurlijk niet vertellen hoe je mensen dwars doormidden schopt, maar ik weet precies wat je moet doen om het niet te halen." Toch ziet Van den Berg in de maatschappij wel wat ontstaan dat doorwerkt naar het voetbal. "De echte winnaars zijn er steeds minder. Onderling wordt het steeds minder geaccepteerd wanneer je elkaar op fouten wijst en direct bent."

Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast afwisselend elke maandag bij over al het sportnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. De presentatie is in handen van Andries Bakker of Jantine Weidenaar.

(Advertentie)
(Advertentie)