Noordelijke voetbaltopamateurs willen minicompetitie houden

Zes noordelijke clubs uit de top van het amateurvoetbal willen een onderlinge competitie organiseren, als blijkt dat de officiële KNVB-competities niet door kunnen gaan. Het gaat om Harkemase Boys, ONS Sneek, Sneek Wit Zwart, de Groninger clubs Be Quick 1887 en Oranje Nassau en ACV uit Assen.
© Omrop Fryslân, Sybrand Grasdijk
De zes clubs hebben met elkaar afgesproken om een competitie te organiseren, als de KNVB besluit om de reguliere competitie niet meer af te maken. Of de regionale minicompetitie door kan gaan, hangt ook af van de coronaregels.
De zes noordelijke clubs willen een volledige competitie van thuis- en uitwedstrijden spelen. In een voorlopig speelschema is de eerste ronde gepland op 24 april. Dat kan alleen doorgaan als de coronamaatregelen uiterlijk begin april zijn versoepeld, want de clubs willen drie weken aan training in de benen hebben.
Als dat niet kan - omdat de coronaregels bijvoorbeeld worden verlengd - dan willen de clubs een halve competitie spelen, die dan later in het voorjaar kan beginnen.

"We missen het spelletje"

Jan-Piet Bosma, trainer van Harkemase Boys, denkt niet de gewone competitie nog wordt uitgespeeld. Bij de Boys wordt nog wel getraind, in tweetallen en ze doen andere activiteiten. "We zijn binnen de regels doorgegaan, we zijn wel bezig, maar het is moeilijk plannen. Het mooiste is natuurlijk het voetbalspelletje, het partijtje en dat missen we. Het is nu de groep bezighouden en dat we elkaar zien en contact hebben."
Het initiatief voor de minicompetitie kwam van ACV uit Assen. "Toen ze belden, wilden we natuurlijk wel meedoen. De eerste wedstrijd is al een mooie streekderby."
Jan-Piet Bosma van Harkemase Boys