Johnny Jansen "opgelucht" met puntje voor Heerenveen

31 jan 2021 - 15:20

"Opgelucht", zo omschrijft Johnny Jansen zijn gevoel na het 0-0 gelijkspel van Heerenveen, op bezoek bij FC Twente. De thuisploeg speelde heel wat beter dan de Friezen, maar kwam niet tot scoren.

Johnny Jansen nei de wedstriid

"We hebben niet goed gespeeld", vat Jansen de wedstrijd samen. "Twente was vandaag beter. Daarom ben ik wel blij met een puntje." De Friezen kwamen eigenlijk de hele wedstrijd niet aan aanvallen toe. "We waren heel slordig aan de bal, dat vond ik het grote probleem. Er waren veel momenten waar we dreigend konden worden, dat stopte. Dan wordt het zo'n hardloopwedstrijd heen en weer."

Dat de tactiek die tegen Feyenoord nog effectief was nu niet werkt, is volgens Jansen niet zo vreemd. "Dit is een manier van voetballen die we deze week voor het eerst hebben toegepast, dat is niet gelijk helemaal top. Tegen Feyenoord was het gelukkig goed, nu moeten we weer leren en beter worden."

Veerman naar de kant

Opvallend was dat de trainer clubtopscorer Henk Veerman na tachtig minuten naar de kant haalde. "Henk was niet fris genoeg vandaag, er waren een paar momenten dat hij slordig was aan de bal, dan denk ik, dat kan je beter. Hij heeft ook gewoon alles gespeeld, dus het kan dat het tankje leeg was."

Al met al kan Jansen wel tevreden zijn met de resultaten deze week, zegt hij. "Uiteindelijk is het wel zo dat als je tegen Feyenoord drie punten pakt, dan hoop ik dat we vandaag beter zijn. Maar vier punten uit twee wedstrijden is oké."

Erwin Mulder

Hoewel het niet al te best leek bij Heerenveen, zag doelman Erwin Mulder wel wat aanknopingspunten. "Als we iets beter aan de bal waren we geweest, hadden we ze onze wil wel op kunnen leggen. Maar dat hebben we nagelaten, dan kan je wel zeggen dat we de gelukkige zijn."

Ook Mulder vindt het niet vreemd dat het woensdag zo succesvolle 'Feyenoordsysteem' zondag niet zo goed werkte. "We pakken hier wel een punt tegen een goed voetballende ploeg. Ze zetten hoger druk, als we daar onderuit hadden gespeeld hadden we ze pijn kunnen doen."

Buitenspelgoal

Heerenveen kwam goed weg toen het doelpunt van Queensy Menig afgekeurd werd. Mulder dacht al snel dat het doelpunt inderdaad niet zou tellen. "Je hoopt het", lacht Mulder. "Ik zag wel dat Narsingh de lijn fan Sherel (Floranus, red.) blokt. Dus ik liep al naar de scheids." Narsingh stond ook buitenspel en het doelpunt ging dus niet door.

(Advertentie)
(Advertentie)