Heerenveen soest naar doelpuntloos gelijkspel tegen FC Twente

31 jan 2021 - 14:22

Sportclub Heerenveen is zondagmiddag niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen FC Twente. In Enschede was de ploeg van Johnny Jansen vooral aan het verdedigen en kwam goed weg omdat Twente het vizier niet op scherp had.

Foto: Orange Pictures

Net als in de wedstrijd tegen Feyenoord, die woensdag met 3-0 gewonnen werd, koos trainer Johnny Jansen voor een 4-4- 2 opstelling. Doordat Twente deze week gelijkspeelde tegen Sparta Rotterdam is het verschil met de ploeg van oud-Heerenveentrainer Ron Jans nog maar vier punten.

Soezend

Beide ploegen leken in het begin van de eerste helft nog niet echt wakker. Twente zocht de aanval maar kwam niet verder dan een schot van Danilo, dat voor het doel van Erwin Mulder langs ging. Heerenveen moest het vooral hebben van snelle tegenaanvallen, maar kwam ook niet tot grote kansen.

Twente werd steeds sterker en onder andere oud-Heerenveenspelers Kik Pierie en Luciano Narsingh kwamen tot pogingen, maar de inzet van beide spelers was niet scherp genoeg. Heerenveen kwam pas in de laatste minuut van de eerste helft tot de eerste kans: een schot van Joey Veerman werd geblokt door Pierie.

Meer in de aanval

Na de rust ging Heerenveen meer naar voren en al na een paar minuten zorgde dat voor een kans voor Siem de Jong. Het schot van de middenvelder ging echter via de voet van Pierie over de achterlijn. Maar Twente kwam er zo nu en dan ook goed uit, bijvoorbeeld via Queensy Menig. De aanvaller schoot in de 67e minuut zelfs raak, maar dat doelpunt werd afgekeurd omdat Narsingh buitenspel stond.

Omdat Heerenveen nog altijd niet tot grote kansen kwam, koos Jansen om het elftal aan te passen. Benjamin Nygren kwam in het veld voor Mitchel van Bergen, maar dat zorgde niet voor meer aanvallende impulsen bij de Friezen, die het laatste kwartier vooral bezig waren met het tegenhouden van Twente. Ook het inbrengen van Rami Hajal en Jan Paul van Hecke veranderde daar niets aan.

Zo soesde Heerenveen dus naar een doelpuntloos gelijkspel en kwam het nog goed weg, bijvoorbeeld toen Luka Ilic van dichtbij hard overschoot. Met het gelijkspel blijven de Feansters op de negende plek in de eredivisie staan, met een punt voorsprong op Heracles Almelo en Fortuna Sittard.

FC Twente - SC Heerenveen 0-0 (0-0).

Opstelling SC Heerenveen: Mulder; Floranus, Dresevic (80/Van Hecke), Bochniewicz, Kaib; Halilovic, Kongolo, J Veerman, De Jong; Van Bergen (69/ Nygren), H. Veerman (80/Hajal).

(Advertentie)
(Advertentie)