Jorrit wint de massastart op z'n 'Bergsma's'

30 jan 2021 - 18:21

Jorrit Bergsma heeft zaterdag de wereldbekerwedstrijd op de massastart op zijn naam geschreven. De inwoner van Aldeboarn deed dat op z'n 'Bergsma's', door een groot aantal rondes voor het einde weg te springen uit het peloton. De Rus Danila Semerikov probeerde nog wel om Bergsma terug te halen, maar dat lukte hem niet.

Jorrit Bergsma nei de massastart

Bij de eerste wereldbekerwedstrijd afgelopen week ging er ook al een Fries met de overwinning vandoor. Toen won Arjan Stroetinga de eindsprint. Zaterdag reed Bergsma niet met Stroetinga maar met Victor Ramler, omdat de bondscoach ook een ander de kans wilde geven. Voor het WK afstanden is Bergsma al zeker van een startplaats op de massastart, zo gaf bondscoach Jan Coopmans afgelopen week aan bij Omrop Fryslân. De vraag is wie naast Bergsma de tweede startplaats krijg, maar dat zal waarschijnlijk Stroetinga worden.

Foto: Orange Pictures

Schouten oppermachtig

Ook bij de vrouwen ging er een Nederlandse rijdster met de overwinning vandoor. Net als afgelopen week was Irene Schouten de rapste in de eindsprint. De Canadese Ivanie Blondin leek naar de overwinning te sprinten, maar in de allerlaatste meters vloog Schouten er nog voorbij. Zaterdag reed Schouten met Melissa Wijfje, afgelopen week kreeg Marijke Groenewoud de kans. Na dit wereldbekerweekend zal Coopmans zijn definitieve selectie doorgeven voor de ploegenonderdelen, zoals de massastart en de achtervolging.

(Advertentie)
(Advertentie)