Omrop TIP: Waarom heeft de wereld vrouwelijke leiders nodig?

30 jan 2021 - 16:56

Waarom heeft de wereld vrouwelijk leiderschap nodig? Over die vraag buigen drie vrouwelijke deskundigen zich zondag 31 januari in een speciale thema-uitzending van het radioprogramma Buro de Vries.

Annemarie Jorritsma - Foto: ANP

Ciska Wijmenga is de eerste vrouwelijke rector magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen. Annemarie Jorritsma is oud-burgemeester van Almere en oud-minister van Verkeer- en Waterstaat en Economie. Zij is ook actief bij Topvrouwen.nl. Jolanda Holwerda is expert op het gebied van vrouwelijk leiderschap en oprichter van Lof Academy.

Rondetafelgesprek

Welke rolmodellen zijn er, wat zijn de valkuilen en welke vrouwelijke eigenschappen kun je goed inzetten? Hoe houd je je staande in een masculiene bedrijfscultuur en hoe verander je die cultuur? En wat zijn eigenlijk de verschillen (als die er zijn) in leiding geven tussen mannen en vrouwen en wat merken we daar in de maatschappij van? Het zijn maar een paar van de vragen die aan bod zullen komen in een rondetafelgesprek onder leiding van programmamaker Geartsje de Vries.

Jolanda Holwerda - Foto: Merlijn Doomernik

Buro de Vries: zondag om 11.00 uur en om 21.00 uur (herhaling) op de radio

(Advertentie)
(Advertentie)