Met de auto plannen voor nieuwbouwwijk bij Elfstedentochtfinish bekijken

30 jan 2021 - 13:04

De 120 auto's met belangstellenden moesten zaterdag de vaart er letterlijk in houden bij de bezichtiging van de nieuwbouwplannen voor de nieuwe wijk Blitsaerd aan de Vaart in Leeuwarden. Bij de finish van de Elfstedentocht worden 41 nieuwe woningen van 4,5 tot 6,5 ton gebouwd.

Mei de auto plannen nijbouwyk Blitsaerd oan de Bonkefeart Ljouwert besjen

De bezichting van de plannen voor de koopwoningen aan de Bonkevaart was coronaproof, alles ging met de auto. Er was zoveel animo voor dat er weinig tijd was om lang stil te blijven staan om te kijken.

Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust

Panelen

De bezichtiging was op het terrein van restaurant de Grutte Wielen, vlakbij de locatie van Blitsaerd aan de Bonkevaart. Bij een koek en zopie-tent kregen de inzittenden eerst informatie over de huizen en over de nieuwe wijk. De auto's reden vervolgens langs panelen met hoe de huizen en de wijk eruit komen te zien.

Thuis werken

De woningnood is hoog en de rente laag. De belangstellenden zijn afkomstig uit Leeuwarden, Fryslân, Groningen, maar ook uit de Randstad. Vanwege corona werken veel mensen thuis en dan is reisafstand geen factor meer die meetelt.

De levensloopbestendige huizen zijn erg populair. Voor de kavels hebben zich al 600 belangstellenden gemeld, veel meer dan de inzittenden van de 120 auto's die de nieuwbouwplannen zaterdag kwamen bekijken.

(Advertentie)
(Advertentie)