157 nieuwe besmettingen in Fryslân, laagste aantal sinds december

28 jan 2021 - 15:52

Yn Fryslân zijn het afgelopen etmaal 157 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat meldt het RIVM. Dat zijn er twaalf minder dan woansdag. Toen waren er 169 besmettingen geconstateerd. Gemiddeld zijn er de afgelopen week per dag 187 mensen besmet geraakt met het coronavirus.

Het dagelijkse aantal besmettingen van de afgelopen drie weken (komt de grafiek niet goed in beeld, klik dan hier):

De laatste keer dat er minder besmettingen werden gemeld, was op 15 december. Toen waren het er 115, maar dat kwam toen door een storing. Drie dagen geleden waren er ook 157 besmettingen.

De meeste nieuwe besmettingen zijn vastgesteld in de gemeente Súdwest-Fryslân (33). Daarna volgt Achtkarspelen met 15. In Achtkarspelen staan de verzorgingshuizen 't Suyderhuys en Haersmahiem, twee locaties met veel besmettingen.

Sterfgevallen

In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uur drie sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Het gaat om inwoners van de gemeenten Smellingerland (2) en Noardeast-Fryslân (1).

Er zijn drie Friezen in het ziekenhuis opgenomen met corona. Dat gaat om inwoners van Súdwest-Fryslân, Leeuwarden en Smallingerland.

Landelijke cijfers

In heel Nederland zijn de afgelopen 24 uur 4.740 coronagevallen vastgesteld. Dat is bijna evenveel als woensdag en lager dan het gemiddelde.

Aantal besmettingen per gemeente (verschijnt de kaart niet goed in beeld, klik dan hier):

Kijk voor meer cijfers over het coronavirus op onze dossiersite.

Trefwoorden: 
RIVM coronavirus
(Advertentie)
(Advertentie)