Tactiek Heerenveen overrompelt toptrainer Dick Advocaat: "Dat was het plan"

28 jan 2021 - 00:33

"Het was dik voor mekaar." Dat zei trainer Johnny Jansen na afloop van de wedstrijd tegen Feyenoord. Die won Heerenveen met 3-0.

Foto: Orange Pictures

Met de winst komt er een eind aan een slechte reeks van Heerenveen. Die ploeg had al elf wedstrijden op rij niet meer gewonnen.

Heerenveen speelde nu met een open linkerkant. Die tactiek overrompelde toptrainer Dick Advocaat van de Rotterdammers, die niet wist wat hij er mee aan moest. "Dat was het plan", zegt Jansen. "Zo is het gewoon. Het werkte heel goed."

Johnny Jansen

"We hadden wel het gevoel dat hier wat te halen was. Voor de winter hebben we verloren van Feyenoord, maar toen hebben we wel gezien waar de mogelijkheden lagen. Die hebben we in deze wedstrijd wel blootgelegd."

"We kunnen het wel"

Dat de ploeg elf keer op rij niet gewonnen had, was voor iedereen vervelend, zegt middenvelder Joey Veerman. Hij opende de score tegen Feyenoord. "Voor iedereen is dit heerlijk."

"Wij willen één ding, en dat is de weg omhoog weer pakken. Het voetbal was niet goed. Maar vandaag winnen we met 3-0, en met goed voetbal. Dus we kunnen het wel."

Joey Veerman

"Ik heb de afgelopen weken wel gedacht: 'het hield niet over'. Dat waren pijnlijke momenten. Gelukkig hebben we het om weten te draaien. Tot zondag schijnt de zon."

(Advertentie)
(Advertentie)