Karmelklooster in Drachten verkocht; omgebouwd tot woonzorgcentrum

27 jan 2021 - 14:53

Het Karmelklooster in Drachten is verkocht. Op 15 augustus van dit jaar wordt het overgedragen aan de nieuwe eigenaars, die er woonzorgcentrum van maken voor mensen met dementie.

Foto: Ietsje Hofstra-De Jager

Er moeten 32 kamers in het klooster komen. Op iedere acht bewoners is er een huiskamer en een keuken. De uitstraling van het gebouw verandert niet: de oude elementen blijven behouden. De tuin blijft ook intact en het gebouw wordt verduurzaamd.

Eigenaars Jan Hofstra en Ietsje Hofstra-De Jager kochten het klooster in 1993 van de zusters Karmelietessen met de insteek om het gebouw voor het Noorden te behouden. Jan Hofstra overleed in 2015, waarna het klooster in handen bleef van Ietsje.

In de afgelopen 28 jaar is er veel gebeurd in het klooster. Er werden kerstvieringen, lezingen, concerten en tentoonstellingen gehouden en het was ook een plek voor bruiloften en uitvaarten. Het afscheid van Jan was ook in het klooster.

"Blij met bestemming"

"Het gebouw wordt een huis voor hen, die niet meer thuis kunnen wonen. Ik ben heel blij met deze bestemming. Met de wens dat dit huis voor veel mensen ook weer een thuis mag worden", schrijft Ietsje Hofstra-De Jager in een reactie.

Ze hoopt in maart, of zodra de coronamaatregelen dat weer toelaten, een doorstart te maken met de tentoonstelling Huidhonger, die in september 2019 begon en in maart 2020 eerder dan gepland werd stilgelegd in verband met het coronavirus.

Trefwoorden: 
Drachten Karmelklooster
(Advertentie)
(Advertentie)