Straf voor zware mishandeling van Tilster valt veel lager uit dan eis justitie

27 jan 2021 - 06:28

Voor het medeplegen van zware mishandeling met voorbedachten rade zijn een inwoonster van Grou (29) en een 46-jarige Leeuwarder dinsdag veroordeeld tot zes maanden cel en zes maanden voorwaardelijk. Dat is een stuk lager dan de eis van het Openbaar Ministerie: dat vroeg om zes jaar cel voor de vrouw en vijf jaar voor de man

De rjochtseal yn Ljouwert - Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma

Volgens justitie hebben ze zich schuldig gemaakt aan het medeplegen van poging tot moord op een 34-jarige man uit Kootstertille. Ze dachten dat hij een seksadvertentie van de Grouster vrouw in de Kollumer Courant had gezet.

Ze hadden hem in de zomer van 2019 naar het huis van de Grouster gelokt, waar de Leeuwarder de man uit Kootstertille aanviel met een stuk gereedschap. De Tilster pakte het gereedschap af en sloeg de Leeuwarder knock-out. De Tilster is daarvoor eerder veroordeeld tot en jaar celstraf en tbs.

De Leeuwarder liep zwaar hersenletsel op. Hij weet niets meer van de avond. Bij het bepalen van de strafmaat hield de rechtbank er rekening mee dat de man zwaar is toegetakeld. De twee moeten een schadevergoeding van 2.700 euro aan de Leeuwarder betalen.

(Advertentie)
(Advertentie)