Heerenveen houdt vast aan Jansen in aanloop naar duel tegen Feyenoord

27 jan 2021 - 17:54

De positie van Johnny Jansen als trainer van SC Heerenveen staat niet ter discussie. Dat zegt technisch manager Gerry Hamstra. Op het persmoment voorafgaand aan het duel tegen Feyenoord spreekt Hamstra zijn volle vertrouwen uit in Jansen.

Gerry Hamstra over de positie van Johnny Jansen:

"Ik geloof voor de volle 100 procent in deze technische staf en in Johnny Jansen", zegt Hamstra. "Natuurlijk hebben we onze zorgen, maar we hebben iedere dag overleg en we weten dat het beter moet."

Heerenveen verloor vier van zijn laatste zes wedstrijden en weet al sinds 1 november niet meer wat winnen is. Toch heeft het Hamstra geen enkel nut om Jansen weg te sturen. Johnny Jansen is blij met de steun van Hamstra: "Ik stop alles erin wat ik heb en ik geloof in een goed eindresultaat. Maar het is goed dat Gerry het vertrouwen in mij uitspreekt. Al wist ik dat ook wel."

Natuurlijk is dat lastig, maar daarom is de uitdaging des te groter toch een goed resultaat te halen.

Johnny Jansen over het programma van de komende weken

Het loopt voor geen meter bij SC Heerenveen: met twee punten uit de laatste zes wedstrijden zijn de resultaten dramatisch. Vooral als je weet dat Heracles Almelo (twee keer), Feyenoord, Fortuna Sittard, RKC Waalwijk en VVV Venlo de tegenstanders waren. De komende weken heeft Heerenveen een zwaar programma, ze nemen het op tegen Feyenoord, FC Twente, Vitesse, AZ en FC Groningen, allemaal ploegen uit de top 7.

Jansen: "Natuurlijk is dat lastig, maar daarom is de uitdaging des te groter toch een goed resultaat te halen. Het verleden is geweest, daar moet je de positieve dingen uithalen, waar je weer mee verder kunt."

Johnny Jansen over zijn eigen positie

Jansen wil nog niets zeggen over de opstelling tegen Feyenoord. Hij kan in ieder geval beschikken over een volledig fitte selectie. Ook Siem de Jong, die tegen Heracles Almelo nog geblesseerd naar de kant moest, heeft weer meegetraind en is inzetbaar.

Feyenoord wil nog wel eens wat ruimte weggeven.

Johnny Jansen

Jansen: "Onze kwaliteit is de counter, maar we willen ook graag meevoetballen. Feyenoord wil nog wel eens wat ruimte weggeven, dus we moeten onze mensen gaan bedienen in de ruimtes."

Ulysses Llanez is de enige speler die er niet bij is. De Amerikaanse vleugelaanvaller is geblesseerd en komt niet langer in de plannen van Johnny Jansen voor. Er wordt gekeken naar een oplossing, mogelijk dat Llanez deze winter al terug gaat naar VfL Wolfsburg.

Johnny Jansen over de wedstrijd tegen Feyenoord

De wedstrijd SC Heerenveen - Feyenoord begint om 21.00 uur en is live te volgen in een extra sportprogramma bij Omrop Fryslân. Het commentaar is in handen van Arjen de Boer.

(Advertentie)
(Advertentie)