Kok zet unieke prestatie neer: "Ik ben er heel trots op!"

24 jan 2021 - 20:52

Een unieke prestatie voor Femke Kok dit weekeinde bij de wereldbekerwedstrijden op Thialf, ze won beide 500 meters. Dat presteerde nog niet eerder een Nederlandse schaatser. Daarnaast haalde ze op de 1.000 meter het brons.

Femke Kok op de Wrâldbeker op It Hearrenfean

"Ik denk er niet over na als ik bij de start sta," zegt Kok over haar unieke prestatie op de 500 meter. "Maar het is wel mooi dat ik dat heb gehaald, als eerste Nederlander. Ik ben er heel trots op!"

De lage luchtdruk hielp de jonge Friezin om haar prestaties neer te zetten. Toch zat een 36'er er niet in, al zat ze met 37,08 en 37,27 dichtbij. Zondag had het misschien gekund, al viel de concentratie wat weg doordat haar tegenstander meteen na de start viel. "Deze tijd was genoeg voor de overwinning, daar ben ik blij mee. Maar ik hoop dat ik dit seizoen ook nog een 36 kan rijden." Er komen nog enkele wedstrijden aan, dus dat wordt een doel, zegt ze.

Persoonlijk record

Op de 1.000 meter reed Femke Kok met 1.14,07 een persoonlijk record, maar toch was ze ontevreden bij de finish: "Ik wilde heel graag 1.13 halen!" Vlak voor de finish kwam echter de vermoeidheid, waardoor ze er gewoon niet aan toe kwam. "Ik zit er elke keer zo dichtbij, maar het is het telkens net niet." Ze is echter zeer blij met haar PR, en natuurlijk met de bronzen medaille.

Volgende week staat Kok opnieuw aan de start bij de tweede en laatste wereldbekerwedstrijden van dit seizoen.

Trefwoorden: 
schaatsen Femke Kok
(Advertentie)
(Advertentie)