Suzanne Schulting pakt ook op de 500 meter de Europese titel, Itzhak de Laat derde

23 jan 2021 - 16:22

Suzanne Schulting heeft zaterdag de 500 meter gewonnen op het EK shorttrack in het Poolse Gdansk. Eerder op de dag pakte ze al de winst op de 1.500 meter. Bij de mannen ging de winst naar Konstantin Ivliev, Itzhak de Laat werd derde.

Suzanne Schulting na tweede dag EK Shorttrack

Na een valse start en een valpartij van de Poolse Natalia Maliszewska, die er ook voor zorgde dat Martina Valcepina gediskwalificeerd werd, kon de finale echt van start. Schulting ging meteen op kop en stond die plek de hele rit niet meer af. Maliszewska werd tweede, gevolg door Xandra Velzeboer.

Schulting gaat door de winst met afstand aan kop van het allround-klassement, gevolgd door Maliszewska.

Het klassement na zaterdag

Naam Punten
1. Suzanne Schulting 68
2. Martina Maliszewska 23
3. Anna Seidel 21
4. Sofia Prosvirnova 16
5. Xandra Velzeboer 16

Bij de mannen ging Itzhak de Laat als tweede de eerste bocht in. De Leeuwarder werd daarna nog ingehaald door Pietro Sighel. De Italiaan werd tweede, achter Konstantin Ivliev. Sjinkie Knegt haalde de A-finale niet en werd in de B-finale vijfde en laatste.

De Laat staat met 21 punten op een vierde plek in het klassement. Knegt haalde tot nu toe 13 punten en staat daarmee zesde.

Het klassement na zaterdag

Naam Punten
1. Semen Elistratov 34
2. Konstantin Ivliev 34
3. Denis Ayrapetyan 22
4. Itzhak de Laat 21
5. Pietro Sighel 21
6. Sjinkie Knegt 13

Zondag gaat het EK shorttrack door met de 1000 meter en de finales van de ploegenachtervolging. Zowel de vrouwenploeg (met Schulting en Rianne de Vries) als de mannenploeg (met De Laat en Knegt) hebben die finale gehaald.

(Advertentie)
(Advertentie)