Jarchinio Antonia emotioneel na zware week: "Ik kon het niet in bedwang houden"

22 jan 2021 - 22:17

Het was misschien een goal voor de statistieken, de 5-1 van Jarchinio Antonia tegen Jong PSV, maar het deed de vleugelspits van Cambuur veel. Hij heeft een zware periode achter de rug. "Ik heb deze week een aantal overlijdens achter elkaar meegemaakt van naasten", vertelt hij. "Ik dacht dat ik er best sterk in stond, maar het heeft me wel erg geraakt."

Jarchinio Antonia

Dat kwam er na de goal allemaal uit. "Ik kon het na de goal niet in bedwang houden. Nu ik erover praat, voel ik het ook."

Niet spelen was voor Antonia geen optie. "De afgelopen dagen voelde ik me wel verdrietig, maar ik heb niet gehuild. Ik kon me sterk houden. Tot dit moment. Dan merk je wat voor impact het heeft gehad."

Klappen als speler en als mens

En het is meer dan alleen de privésituatie. Antonia speelde de afgelopen periode niet veel. "Het zijn klappen die je krijgt als speler en daarnaast als mens. Dat alles bij elkaar bracht deze emoties naar buiten."

Ik vind dat ik hier nog niet klaar ben. We moeten bij elkaar blijven.

Jarchinio Antonia kon naar Japan, maar bleef bij Cambuur

Antonia had deze transferperiode de overstap kunnen maken naar een club uit Japan. "Ik geloof dat de clubs er ook al uit waren met de transfersom", vertelt hij. "Ik stond er wel voor open, omdat ik wilde spelen." Maar iets hield hem tegen: "Ik ben hier gekomen met een doel: kampioen worden. Vorig jaar zijn we wel eerste geworden, maar niet gepromoveerd. Dat was een belangrijke reden om hier te blijven. Ik vind dat ik hier nog niet klaar ben. We moeten bij elkaar blijven."

Trainer gunt het Antonia

Henk de Jong liet Antonia vrijdag tegen Jong PSV halverwege de tweede helft invallen. "Ik heb met hem gesproken, want eerst moet alles uit z'n hoofd. Ik vroeg: 'heb je er zin aan?' En hij zei 'ja trainer'. Dus toen kwam hij erin en dat deed hij fantastisch. Dat gunnen we hem allemaal, ik voorop."

Henk de Jong over Antonia en de winst op Jong PSV

Die gunfactor komt onder andere doordat Antonia serieus met het spelletje bezig is. "Vorige week speelde hij niet goed. Maar na afloop kwam hij wel bij me: 'trainer, dan kan ik wel een helft meedoen bij de beloften'. Dat vind ik mooie dingen."

"Het zag er weer goed uit"

De goal van Antonia was het laatste hoogtepunt in een aantrekkelijke wedstrijd tussen Cambuur en Jong PSV. De Eindhovenaren kwamen na een paar minuten op voorsprong. "Maar we raken niet in de war van een achterstandje. We spelen ver voor onze goal en we zijn niet de allersnelsten, dus dan kan-ie er eens ingaan. Maar het was een leuke wedstrijd. Dan is het jammer dat er geen 9.500 mensen in het stadion zitten. Het was af en toe echt genieten. Dit zag er wel weer goed uit."

(Advertentie)
(Advertentie)