Johnny Jansen verkiest Nygren boven Van der Heide tegen Heracles

Benjamin Nygren krijgt in de uitwedstrijd van SC Heerenveen tegen Heracles Almelo een basisplaats. De Zweedse buitenspeler was in de laatste twee wedstrijden twee keer succesvol. Tegen VVV Venlo scoorde Nygren in blessuretijd de gelijkmaker (1-1) en in het bekerduel met FC Emmen (1-2winst) was hij ook al trefzeker.
Johnny Jansen oer de wedstriid tsjin Heracles
"We weten dat Benjamin makkelijk een goal kan maken en gelukkig komt hij nu weer in scoringspositie", zegt trainer Johnny Jansen. "Benjamin en Arjen (van der Heide, red.) kunnen elkaar mooi afwisselen."
De nieuwe Zweedse aanwinst Rami Kaib maakte tegen FC Emmen een prima debuut, maar Jansen is voorzicht met zijn nieuwe linksback. "Rami heeft een tijd niet gespeeld, moet eerst helemaal fit worden en gaat dan stap voor stap minuten maken. Hij heeft nog wat tijd nodig. "
Wij denken dat als Joey iets hoger op het veld staat hij nog meer voor ons kan betekenen
Johnny Jansen
De eerste competitiehelft loerde Heerenveen op de counter, maar met de komst van Siem de Jong en Tibor Halilovic is er meer voetballend vermogen bij gekomen. De komst van Halilovic betekent ook dat Joey Veerman een meer offensieve rol krijgt. Jansen: "Wij denken dat Joey nog meer voor ons kan betekenen als hij iets hoger op het veld staat. Maar hij heeft ook de vrijheid om bij de bal te gaan spelen."

Concurrentie is toegenomen

De Jong en Halilovic zijn twee van de vijf nieuwe spelers die erbij zijn gekomen. De concurrentie is flink toegenomen en jongens die normaal in de basis stonden (Kongolo, Van Hecke), zitten nu op de bank. En jongens die zo nu en dan een invalbeurt krijgen zijn helemaal uit beeld geraakt.
Elke dag heb ik wel eens een moment dat ik het moeilijk heb.
Sieben Dewaele
Sieben Dewaele werd gehuurd van Anderlecht, maar komt, vanwege de komst van Tibor Halilovic en Siem de Jong bijna niet meer aan spelen toe. Bovendien worden er met het 'onder 21-elftal' geen wedstrijden gespeeld en dat houdt in dat Dewaele stil staat in zijn ontwikkeling. "Elke dag heb ik wel eens een moment dat ik het moeilijk heb", zegt de Belg. "Het gaat niet altijd zoals je wilt dat het gaat. Je moet gewoon het beste ervan maken."
Jansen: "Het is nou eenmaal zo dat de concurrentie heviger is dan voor de winter. Het is wel de bedoeling om in de maand februari een aantal oefenwedstrijden te organiseren. En dan kunnen ze ons laten zien welke stappen ze hebben gemaakt. En hopelijk kloppen ze dan allemaal flink op de deur."
Sieben Dewaele
Verwachte opstelling van Heracles: Mulder; Floranus, Dresevic, Bochniewicz, Woudenberg; Halilovic, J. Veerman, Siem de Jong; Nygren, H. Veerman en Van Bergen.
De wedstrijd Heracles Almelo - SC Heerenveen is zaterdagavond om 21.00 uur en is live te volgen bij Omrop Fryslân radio. Het commentaar is in handen van Arjen de Boer.
Voor Joaquín Fernandez en Stanislav Shopov probeert Heerenveen een oplossing te vinden. De twee werden afgelopen zomer gepresenteerd als nieuwe aanwinst, maar mogen nu verhuurd worden. Jansen: "Wat voor Joaquín en Stanislav geldt, geldt eigenlijk voor alle jonge jongens: ze moeten minuten maken. Maar je kunt er nou eenmaal niet acht verhuren. Hopelijk komen zij straks aan voetballen toe bij een andere club."
Johnny Jansen oer de wikselspilers
De 19-jarige Amerikaan Ulysses Llanez is ook ontevreden. De vleugelaanvaller kwam dit seizoen vijf keer als invaller het veld op. De vader van huurling Ulysses Llanez kwam deze week met een tweet, waarin hij de mededeling deed dat hij hoopt dat zijn zoon snel weer teruggaat naar VfL Wolfsburg:
Eindelijk was er voor Heerenveen deze week weer eens een overwinning. Na maar liefst 10 competitiewedstrijden zonder overwinning werd FC Emmen in de achtste finale van de KVNB-beker met 1-2 verslagen. Heerenveen staat nu voor het derde jaar op rij in de kwartfinale. Zaterdagavond is de loting en Heerenveen speelt in ieder geval een thuiswedstrijd. Mogelijke tegenstanders zijn Feyenoord, PSV, Vitesse en VVV Venlo. Jansen: "Als ik moet kiezen, doe dan maar VVV, maar ik hoop gewoon dat we de finale halen."