Jansen: "We hebben geknokt voor deze overwinning"

20 jan 2021 - 20:55

"Het was een terechte penalty", zegt trainer Johnny Jansen van SC Heerenveen na afloop van de bekerwedstrijd tegen FC Emmen. "We hebben terecht gewonnen." Het werd 2-1 voor Heerenveen.

Foto: Orange Pictures

"We hebben als team karakter getoond en geknokt voor de overwinning", zegt Jansen. Heerenveen had al tien competitiewedstrijden op rij niet meer gewonnen. Met een penalty in de slotfase werd de bekerstrijd in het voordeel van Heerenveen beslecht. Nu zit de ploeg bij de laatste acht.

"Er ziet karakter in de ploeg. Geloof in de ploeg. Dat is mooi. Dat hebben we laten zien. Daar ben ik echt heel erg blij mee."

Johnny Jansen

De eerste grote kansen waren voor FC Emmen. "Dat hadden we niet goed voor elkaar", zegt Jansen. "We hebben het plan aangescherpt. De druk erop gezet. Volgens mij hebben we terecht gewonnen."

Het is nog niet duidelijk wie de tegenstander wordt van Heerenveen in de kwartfinale. Wel is duidelijk dat Heerenveen dan thuis speelt.

"Nu door. Mooi man. Ik weet niet wanneer de loting is, maar ik kijk er naar uit."

"We moeten weer wedstrijden gaan winnen"

De winst tegen Emmen moet een keerpunt zijn voor Heerenveen, zegt Joey Veerman. Hij scoorde in de laatste minuut van de wedstrijd, uit een penalty. "Dit was het begin. We moeten weer wedstrijden gaan winnen."

Veerman staat niet lang stil bij de bekerwinst. Hij richt de blik op de competitie. "Zaterdag staat er weer een wedstrijd op het programma. Die moet ook gewonnen worden."

Joey Veerman

(Advertentie)
(Advertentie)