Johnny Jansen: "We zijn weer op de goede weg"

19 jan 2021 - 20:03

Johnny Jansen wil voor het bekerduel tegen FC Emmen de opstelling van SC Heerenveen niet vrijgeven. Wel geeft hij aan dat hij zijn elftal niet op veel plekken zal veranderen. "We willen naar meer vastigheden toe, dus dan is het niet verstandig alles om te gooien. Ik ga nu niet met onze tweede keeper spelen."

Foto: Orange Pictures

SC Heerenveen speelt woensdagmiddag om 16.30 uur in de achtste finale van het landelijke bekertoernooi tegen FC Emmen. Die ploeg staat op de laatste plaats in de eredivisie, en wacht na 17 wedstrijden op de eerste overwinning van het seizoen. Degradatie komt steeds dichterbij. Tot nu toe haalde Emmen vijf punten.

"Dat is weinig", zegt Jansen. "Maar Emmen is wel een ploeg die verzorgd wil voetballen. Ze staan er niet goed voor, maar ze hebben wel een aardig idee van voetballen. We gaan proberen in de counter toe te slaan."

De laatste confrontatie tegen FC Emmen was op 20 oktober, Heerenveen won toen in het eigen stadion met ruime cijfers, 4-0.

Johnny Jansen EMMHEE

Na afloop van het gelijkspel tegen VVV was Jansen opvallend positief. Hij hoopt dat de ploeg over de sportieve dip heen is.

"We hebben allemaal kunnen zien dat we een tijdje niet goed gevoetbald hebben. Dat er een bepaalde spirit ontbrak. Maar die heb ik tegen VVV weer terug gezien. Twee dagen voor die wedstrijd had ik al het gevoel dat we weer op de goede weg zijn. En dat moeten we nu doorzetten."

"Je wilt naar de finale, en die wil je winnen"

"Bij ons leeft het bekertoernooi zeker", zegt Jansen, "ook al mis je natuurlijk de mensen in het stadion. Het zijn gewoon prachtige wedstrijden. Je wilt gewoon naar die finale toe en die wil je winnen."

Heerenveen hoefde zich niet te kwalificeren voor de achtste finales. De club was vrijgeloot voor de tweede ronde. Emmen won in die ronde verrassend van FC Groningen. De winnaar van het duel Emmen - Heerenveen speelt in de kwartfinale hoe dan ook een thuiswedstrijd.

Het volledige programma van de achtste finales:

  1. FC Volendam - PSV
  2. Vitesse - ADO Den Haag
  3. AZ - Ajax
  4. NEC - Fortuna Sittard
  5. VVV - Go Ahead Eagles
  6. Feyenoord - Heracles
  7. MVV - Excelsior
  8. FC Emmen - SC Heerenveen

Het wordt de vierde keer dat beide ploegen elkaar treffen in het bekertoernooi. In het seizoen 2010/2011 schakelde SC Heerenveen Emmen uit in de beker. In de derde ronde werd het 1-3.

In het seizoen 1997/1998 was Emmen te sterk. Martin Drent scoorde toen net voor het einde de winnende treffer.

De eerste dat beide ploegen elkaar troffen voor de beker was op 12 augustus 1995. In het eigen Abe Lenstra stadion was het Jan de Jonge die de 0-1 maakte. Erik Tammer en Marco Roelofsen zorgden uiteindelijk voor de 2-1 overwinning voor SC Heerenveen.

Verwachte opstelling SC Heerenveen: Mulder; Floranus, Dresevic, Bochniewicz, Woudenberg; Halilovic, J. Veerman, De Jong Van der Heide, H. Veerman en Van Bergen.

De wedstrijd begint woensdagmiddag om 16.30 uur en is live te horen in het programma Weistra op Wei. Het commentaar is in handen van Arjen de Boer.

(Advertentie)
(Advertentie)