Friese roeivrouwen zijn er bijna: nog minder dan 500 zeemijl te gaan

19 jan 2021 - 19:35

De vier vrouwen die meedoen aan Atlantic Talisker Whiskey race zijn binnen 5000 zeemijl van de finish. Dat is 925 kilometer. Ze hebben intussen bijna 4500 kilometer over de oceaan geroeid.

In een video laten de vrouwen zien hoe ze leven op 8 vierkante meter: Hier wassen, vliegende vissen die de boot invliegen, en zwemmen in de blauwe oceaan.

De vrouwen roeien voor het goede doel, om geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. Ze hebben al meer dan 15.000 euro opgehaald. Het doel was 10.000 euro. Drie teamleden komen uit Fryslân: Iris Noordzij, Melissa Vooren en Renate de Backere.

De race gaat nog altijd goed, aldus de vrouwen. De verwachting is dat ze dit weekend aankomen op Antigua. Op 12 december zijn ze vertrokken vanaf het Spaanse La Gomera.

Op koers naar winst in eigen klasse

De strijd om de zesde plaats met de mannenboot Flitter for a Planet lijkt voorlopig verloren. Ze hebben elkaar verschillende keren ingehaald, maar de mannen hebben nu afstand genomen. De eerste plaats in hun eigen klasse lijkt wel zo goed als zeker.

De weersomstandigheden wisselen behoorlijk, van hitte naar regen. En het eten wordt ook eentonig, maar de blaren zijn over en fysiek zijn ze alle vier nog in goede conditie.

(Advertentie)
(Advertentie)