liveblog | 18 januari 2021

Coronanieuws 18 januari: 'Slechts' 16 positieve tests bij 't Suyderhuys

In dit liveblog zetten we al het coronanieuws van maandag 18 januari op een rij.
Laatst bijgewerkt: 19 januari 2021, 10:23 uur
22:14

Einde van dit liveblog

We sluiten het liveblog voor nu. Bedankt voor het volgen.
Dinsdag is er weer een nieuw liveblog met al het coronanieuws.
20:18

Geen openluchtspel in Dronryp

Dit jaar stond een stuk over de fusillade in 1945 op het programma, maar door de coronamaatregelen is besloten om het stuk niet dit jaar te spelen. Ze vinden het niet verantwoord en ook niet haalbaar om nu een productie neer te zetten. Ze gaan ervan uit dat het stuk nu in 2022 kan worden gespeeld.
De commissie vind het jammer, maar is van mening dat er gezien de omstandigheden niet aan te ontkomen valt. "Een openluchtspel organiseren kan alleen als het veilig is voor iedereen en dat is op dit moment allemaal zeer onzeker."
18:14

Kwadrant enigszins opgelucht over 16 nieuwe coronagevallen, maar zorgen blijven

De KwadrantGroep is opgelucht dat bij de grote preventieve coronatest van zaterdag niet de hoge aantallen zijn vastgesteld waar ze de afgelopen tijd mee werken geconfronteerd. Al is het voor de 16 besmette mensen natuurlijk wel erg. Dat zegt bestuurder Jan Maarten Nuijsens van de zorggroep.
Jan Maarten Nuijens, KwadrantGroep
17:32

Jachtbouwer Wajer in Heeg tijdelijk dicht vanwege corona

Het jachtbouwbedrijf Wajer in Heeg heeft zijn deuren tijdelijk gesloten. Alle productiemedewerkers moeten worden getest op corona, nadat bij een van de medewerkers het virus is vastgesteld. Wajer bouwt grote zeewaardige jachten. Er werken tientallen mensen. Het is nog niet duidelijk wanneer de medewerkers weer aan het werk kunnen. Volgens woordvoerder Roderick de Maar is het wachten op de uitslagen van de coronatest.
15:28

264 nieuwe besmettingen

In Fryslân zijn er in de afgelopen 24 uren 264 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat meldt het RIVM. Dat zijn 39 meer dan zondag, toen er 225 gevallen werden gemeld. De meeste nieuwe besmettingen zijn vastgesteld in de gemeente Súdwest-Fryslân met 43, gevolgd door Achtkarspelen met 34.
In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uur 3 nieuwe sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus, dat gaat om inwoners van de gemeenten Achtkarspelen, Heerenveen en Dantumadiel. Er is een Fries in het ziekenhuis beland met het coronavirus, dat is een inwoner van Achtkarspelen.
Landelijk zijn er de afgelopen 24 uur 4822 besmettingen vastgesteld.
13:16

Bewoners tehuizen zorggroep Alliade ingeënt tegen corona

Zorggroep Alliade in Stiens is maandag begonnen met het vaccineren van de bewoners van verschillende verzorgingstehuizen. Het is de eerste zorggroep die kwetsbare ouderen en verstandelijk beperkten in Fryslân vaccineert.