Duizenden handtekeningen tegen sluiten keukens Patyna: "Friezen verdienen gezond eten"

18 jan 2021 - 06:29

Actievoerder Imko Kimm heeft zondagmiddag duizenden handtekeningen in de brievenbus van het kantoor van Patyna in Sneek gedaan. Met de actie wil Kimm de plannen van de zorginsteling om elf keukens te sluiten, tegengaan. Duizenden bewoners en koks steunen zijn actie met hun handtekening.

Hantekens tsjin sluten keukens Patyna yntsjinne: "Friezen fertsjinje sûn iten"

Zorginstelling Patyna wil bezuinigen door van de twaalf lokale keukens één centrale keuken te maken. Koks, medewerkers en bewoners zijn daar groot tegenstander van. De vriendin van Imko Kimm is één van die bewoners. Kimm zelf vindt dat alle bewoners veel minder gezond eten krijgen wanneer alles straks uit één centrale keuken komt.

"Het eten dat centraal vervaardigd wordt, is soms zes dagen van tevoren gekookt", zegt Imko Kimm. "Dat wordt bewaard en weer opgewarmd. Dan zitten er geen voedingsstoffen meer in. Een heleboel mensen vinden het eten het hoogtepunt van de dag. En als ze het niet lekker vinden, wordt het juist het dieptepunt. Dat vind ik heel erg."

Het college van de gemeente Súdwest-Fryslân gaat nog met zorgorganisatie Patyna in gesprek over het plan om de keukens van diverse locaties te centraliseren.

Trefwoorden: 
Patyna Sneek keuken Imko Kimm
(Advertentie)
(Advertentie)