Jansen: Heerenveen maakt 'stap vooruit' met gelijkspel tegen VVV

17 jan 2021 - 17:42

SC Heerenveen heeft een stap vooruit gemaakt. Dat zei trainer Johnny Jansen van SC Heerenveen na het gelijkspel tegen VVV Venlo. Het werd 1-1.

Foto: Orange Pictures

Heerenveen heeft al tien wedstrijden op rij niet gewonnen. "Ik heb gezien dat we weer wat beter aan de bal worden. Maar bovenal vind ik dat we ons als groep goed hebben laten zien. Er moest meer vergif in. We moesten weerbaarder worden. Dat heb ik vandaag gezien. Daar ben ik heel erg blij mee."

Johnny Jansen

Heerenveen kwam met 1-0 achter, een kwartier voor het eind. "Dat je in die fase karakter kunt tonen, betekent dat het er in zit. Dan moet je het elke week laten zien."

Druk op de trainer

Volgens aanvaller Henk Veerman is het vooral van buiten, dat er druk op de ploeg ligt. "Wij weten dat we kunnen scoren. Wij weten dat we kunnen winnen. Natuurlijk is het vervelend als je dat negen weken niet doet. Dat is niet drukverlagend. Maar dit Heerenveen is goed genoeg om hier uit te komen."

Henk Veerman

"Ik vind het zonde dat we niet met de winst van het veld af gaan, maar ik ben trots op deze ploeg. Ik had het gevoel dat we de betere ploeg waren. Dat we zo'n goal tegen krijgen, dat is pech. Dat we zo terugkomen is positief. We leven weer. Zo is het. Het komt goed."

(Advertentie)
(Advertentie)