Henk de Jong koos voor gelijkspel: "Ik wilde niet weer verliezen"

17 jan 2021 - 15:27

De trainer van SC Cambuur koos voor een gelijkspel, aan het eind van de wedstrijd tegen NEC. Dat zei hij na afloop van de wedstrijd, die eindigde in 0-0. Een week eerder verloor Cambuur in de slotminuten van Volendam, en dat scenario wilde De Jong nu voorkomen.

Foto: Orange Pictures

"Vijf minuten voor het eind van de wedstrijd zei ik: 'We gooien de boel dicht'. Dan pakken we een punt. Op een gegeven moment moet je blij zijn. We staan nu zes punten voor. Daar ben ik heel tevreden over."

De Jong hekelt het verdedigende spel van NEC. "Ze willen alleen maar counteren. Ik heb ze net verteld dat ze thuis speelden. Daar werden ze boos over. Maar er zitten allemaal mensen voor de televisie. Dan wil je dat ze wat leuks zien. Dat was nu niet mogelijk."

Henk de Jong

De Jong ziet ook positieve punten. "Het veld was lastig. En wij waren bij vlagen heel aardig. Ik heb de jongens een compliment gegeven. Maar we hebben het doelpunt niet gemaakt."

"Dit was wel heel extreem"

Verdediger Alex Bangura zegt ook dat Cambuur het spel moest maken. "NEC loerde op de counter. Ze wilden er geen wedstrijd van maken, dat was aan ons. De eerste helft deden we dat aardig. De tweede helft was het moeilijker. Je hebt twee teams nodig om een wedstrijd te spelen. Maar dit was wel heel extreem."

Bangura startte in de basis. "De trainer koos voor mij." Hy laket. "Ik voel me goed, de laatste tijd. Het gaat goed op de trainingen. De wedstrijden gaan ook lekker. En het is mooi dat ik in de basis stond. Dat wil ik volgende week wel weer!"

Alex Bangura

Trefwoorden: 
SC Cambuur Henk de Jong
(Advertentie)
(Advertentie)