Aris Leeuwarden wint voor tweede keer seizoensopener van The Hague Royals

16 jan 2021 - 21:26

Aris Leeuwarden heeft zaterdagavond de eerste wedstrijd na de herstart van de competitie gewonnen. Op bezoek bij The Hague Royals waren de Leeuwarders met 66-96 te sterk. Craig Osaikhwuwuomwan was met 24 punten de topscoorder bij Aris.

Foto: Orange Pictures

Na het eerste kwart keek Aris nog tegen een achterstand aan: 20-15. Die achterstand werd in het tweede kwart weer goedgemaakt. Chad Frazier maakte op slag van rust een driepunter, en zette daarmee de stand op 33-34.

Na de rust bleek eindelijk het kwaliteitsverschil tussen Den Haag en Aris. De Leeuwarders wonnen het derde kwart met 29-13 en liepen daardoor uit naar 46-63. De overwinning kaam in het laatste kwart niet meer in gevaar. Aris liep zelfs nog uit naar 66-86.

Ook in oktober van vorig jaar was de wedstrijd tegen The Hague Royals de eerste wedstrijd van het seizoen voor Aris. (81-63 overwinning.) Die uitslag is geschrapt door het bestuur van de Dutch Basketball League, omdat de competitie opnieuw gestart is.

Alle ploegen spelen nu één keer tegen elkaar, waarna de bovenste zes en de onderste zes teams een nieuwe competitie vormen. Daarin wordt uitgemaakt welke teams naar de play-offs om het landskampioenschap gaan. De teams in de winnaarspoule zijn al zeker van de play-offs, maar ze spelen voor een betere uitgangspositie.

(Advertentie)
(Advertentie)