Zorgen bij kinderopvangen rondom Surhuisterveen door uitbraak 't Suyderhuys

15 jan 2021 - 12:12

Schoolkoepels Noventa en Roobol hebben ouders van schoolkinderen rond Surhuisterveen opgeroepen om kinderen niet naar de noodopvang te brengen als ze bij zorgcentrum 't Suyderhuys zijn geweest of daar werken. Bij 't Suyderhuys is donderdag een uitbraak van de besmettelijke Britse variant van het coronavirus vastgesteld.

Basisschool CBS De Hoekstien in Surhuisterveen (onder stichting Noventa) - Foto: Omrop Fryslân, Sybrand Grasdijk
CBS De Hoekstien (Noventa) in Surhuisterveen - Foto: Google Street View

In Drogeham is de noodopvang sinds vrijdag preventief gesloten, geeft stichting Noventa (voor christelijk primair onderwijs in Achtkarspelen) aan. Met stichting Roobol (Regionaal Orgaan Openbaar Basisonderwijs Lauwersland) is er een brief opgesteld die naar de ouders is verstuurd. Bijeen horen er 25 basisscholen onder de twee stichtingen.

De stichtingen willen de kinderopvangen graag open houden, schrijven ze in een brief aan de ouders. Daarom de oproep om de kinderen niet te brengen als zij contact hebben gehad met bewoners of medewerkers van 't Suyderhuys. De stichtingen hebben er begrip voor dat het lastig kan zijn voor ouders om kinderen op te vangen, maar men is ook bezorgd over de Britse virusvariant. De stichtingen geven aan contact te hebben met GGD Fryslân over hoe ze het beste kunnen handelen.

Harrie Steenstra, bestuurder van schoolkoepel Noventa

Apotheek Surhuisterveen

Ook vanuit de Benu apotheek in Surhuisterveen kwam een oproep om vooral niet naar de apotheek te komen als het niet nodig is. Mensen die medicijnen op willen halen, kunnen dat ook via een uitgifte-automaat doen.

Burgemeester Oebele Brouwer van Achtkarspelen

Basisschool CBS De Tarissing in Drogeham (onder stichting Noventa) - Foto: Omrop Fryslân, Sybrand Grasdijk
(Advertentie)
(Advertentie)