Aantal coronapatiënten in Friese ziekenhuizen weer iets gestegen

15 jan 2021 - 10:55

In de Friese ziekenhuizen liggen nu 87 patiënten met een coronabesmetting. Daarvan worden er 29 behandeld op de intensive care. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland. Het totaalcijfer is net iets hoger dan woensdag, maar omdat het om een momentopname gaat, kan dat snel veranderen.

Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten - Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma

Woensdag lagen er 85 patiënten met het coronavirus in de Friese ziekenhuizen, van wie 30 op de intensive care. Maandag waren die cijfers respectievelijk 89 en 32. In vergelijking met vorige week vrijdag is er wel een duidelijk daling. Toen waren er 102 patiënten met een coronabesmetting opgenomen.

In de drie noordelijke provincies liggen momenteel in totaal 214 coronapatiënten in het ziekenhuis. Woensdag waren dat er nog 215 en maandag 224. Fryslân is vrijdag met 87 koploper, daarna komt Groningen met 85 en Drenthe heeft er 42.

De cijfers kunnen erg variëren. Ze geven een beeld van één moment in de ochtend. 's Middags kan de situatie al weer heel anders zijn. De aantallen veranderen soms per uur, meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

(Advertentie)
(Advertentie)