Henk Veerman 'moedeloos' na gelijkspel: "We moeten heel snel naar de tekentafel"

14 jan 2021 - 22:41

SC Heerenveen speelde donderdagavond met 1-1 gelijk tegen RKC Waalwijk. Het was de negende wedstrijd op rij die niet werd gewonnen door de Friese club en dus was aanvaller Henk Veerman, die in de eerste helft nog wel scoorde, na afloop van de wedstrijd 'moedeloos'. "Het was gewoon wederom niet goed genoeg", zegt de spits.

Foto: Orange Pictures

Veerman weet niet hoe het kan dat zijn ploeg in zo'n slechte periode zit. "Als we het wisten hadden we het meteen omgedraaid. Op dit moment zitten we even in een hele vervelende situatie waar we kennelijk niet uitkomen. Dat is heel erg vervelend", zegt Veerman.

"Wij moeten heel snel op de tekentafel een creatief plan verzinnen om hier zo snel mogelijk uit te komen", zegt de aanvaller. Er moet inderdaad snel een plan komen, want Heerenveen heeft nog maar liefst vijf wedstrijden op het programma in januari. "Ik raak niet snel in paniek, naar er is wel duidelijk een dipje en dat is erg vervelend."

Henk Veerman

Assistent-trainer Hennie Spijkerman, die donderdag de leiding had omdat Johnny Jansen nog steeds in thuisquarantaine zit vanwege een coronabesmetting, wil nog niet praten over een crisis. "Je kunt er allerlei superlatieven tegenaan gooien. Ik hou het er maar op dat het niet best was, dat het slecht was en dat het aan ons is om dat tij te keren. Daar zullen we ons stinkende best voor doen", zegt hij.

Hennie Spijkerman

Hij snapt echter wel dat de buitenwacht ondertussen kritisch wordt. Dat is duidelijk, maar zo werkt het in de sport. Dat is niet alleen hier. Dat is overal. We zijn goed begonnen aan dit seizoen en op dit moment zitten we al een aantal weken in een hele slechte fase. Dat daar kritiek op is, dat vind ik niet meer dan normaal. Het is ook aan ons om die kritiek te smoren", zegt Spijkerman.

Kwaliteit

Volgens Spijkerman kan het zomaar zijn dat het straks wel weer gewoon de goede kant op valt. "Wij hebben kwaliteit in deze groep lopen. Het gaat erom dat wij met deze kwaliteit de wedstrijden ook naar onze hand zetten en dan we beter gaan voetballen. We hebben niet voor niets de eerste helft van het seizoen punten gepakt. Niet omdat we die in de schoot geworpen kregen, maar omdat we er ook hard voor hebben moeten werken", aldus de assistent-trainer.

(Advertentie)
(Advertentie)