Heerenveen speelt zonder trainer in wedstrijd tegen RKC

14 jan 2021 - 17:24

Johnny Jansen zit niet op de bank bij de thuiswedstrijd van SC Heerenveen tegen RKC donderdagavond. Bij de laatste coronatest werden nog wat restwaarden van het virus ontdekt. Dat meldt de club. Assistent-trainer Hennie Spijkerman zal hem vervangen.

Johnny Jansen, trainer SC Heerenveen - Foto: Orange Pictures

De club meldt dat Jansen niet meer besmettelijk is, en dat hij zich goed voelt, maar hij houdt zich aan de regels van de voetbalbond KNVB, en blijft thuis.

"Ik heb het virus eind december opgelopen", zegt Jansen. "Ik ben vervolgens twaalf dagen in thuisisolatie gegaan, voel me helemaal goed en ben al een week klachtenvrij. Van de GGD mag ik gaan en staan waar ik wil, maar de KNVB hanteert een strikt testbeleid. Dat is ook heel goed, want daardoor kunnen we hier in Nederland verantwoord doorgaan met het profvoetbal."

"Voor nu is het vervelend, maar we nemen uiteraard geen risico. Ik hoop er zondag in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo wel weer bij te mogen zijn."

Halilovic in de basis

De nieuwe aanwinst van SC Heerenveen, Tibor Halilovic, begint in de basis. Verder zijn er basisplaatsen voor Ibrahim Dresevic en Arjen van der Heide. Siem de Jong, Jan Paul van Hecke en Benjamin Nygren zitten op de bank.

De wedstrijd van SC Heerenveen begint donderdag om 18:45 uur, en is rechtstreeks te volgen bij Omrop Fryslân op de radio.

(Advertentie)
(Advertentie)